Voorbeelden Maatwerk

Een kerk waarin een complete glazen toren geplaatst is. Rondom glas op iedere verdieping, met een open kantoor verdieping onder het schip. We hebben overal gepoogd om zoveel mogelijk de connectie met de kerk en haar ruimtelijkheid te behouden. De glas zijde hebben we allen in tact gelaten. Hierdoor zijn de pantry’s vrij op de verdiepingen geplaatst waardoor de rug van de meubels net zo mooi als de voorkant moet zijn. De werkplek biedt opberggelegenheid aan in de poten van de tafel, zonder extra ruimte te verliezen. En door verplaatsbare wandelementen te plaatsen blijft het een grote open ruimte, maar heb je toch je eigen werkplek.Om het groen deel uit te laten maken van het meubels is er voor de gekozen om de planten in de meubels te verwerken. In dit extra large plan is er gekozen om op een aantal plaatsen, waaronder de vergadertafel, authentieke elementen terug te laten komen.
Bij dit kantoor was het een opgave om een authentiek pand om te vormen tot een moderne werkplek. De entree biedt direct een heldere oriëntatie door de lange zichtlijn naar de terrassen waarachter het nieuwbouw gedeelte zich bevindt. Het klassieke pand is met authentieke materialen gerenoveerd en alle nieuwe bouwdetails en toevoegingen zijn in moderne strakke, goed leesbare vormtaal toegevoegd. De trap op de begane grond komt uit op een loopbrug die de achterliggende ontspanningsruimten verbind met de voorliggende kantoren. Door de kantoren van de partners op transparante wijze in te richten, blijft de ruimte één geheel. Zo kan het secretariaat ongestoord doorwerken als de directie overlegd.
Het nieuwe werken invoeren brengt naast akoestische uitdagingen ook allerlei andere wensen naar boven. Na uitvoerige overleg rondes is het programma van eisen tot stand gekomen om tot een realisatie te komen waarin allen zich happy voelen. Teamondersteunend bouwen levert meer op dan alleen een mooi beeld; mensen optimaal tot uiting laten komen is het vooropgestelde doel. Configuratie van de werkplekken is eindeloos te combineren. Overleggen achter gesloten deuren kan wenselijk zijn op de werkvloer maar in een transparante organisatie gebeurd dit wel achter glas. Het management wilde samen in een ruimte plaatsnemen: direct verbonden met de pantry, de ontvangst vanuit belendende school. De sta-werkplek geldt tevens als overloop vanuit de pantry.

Vraag een gesprek aan!

van Keulen Ontwerp

Hoefslag 10

6681 TL Bemmel (GLD)

Nederland

 

B.A Registered Interieurarchitect