Verbouw met een plan: lijkt logisch maar….

Stel je voor: je denkt te moeten gaan verbouwen, wat doe je dan? Verbouw met een plan lijkt logisch, dus bel je eerst een interieurarchitect? Dat is uiteraard wel een logische eerste stap, zo kun je samen je wensen inventariseren en in ons geval loopt dat parallel aan kijken hoe we dat zo duurzaam mogelijk met fijne materialen kunnen doen.

Hiermee zijn we ook voor de opdracht op de afbeeldingen ongeveer zo te werk gegaan maar in de praktijk zie je toch vaak dat men “het zelf wel doet”. Dan verbouw je zonder plan en daaruit komen maar weinig pareltjes voort! Maar als je (ver)bouwt met een plan heb je;

  • overzicht
  • de rust van een planning
  • ideeën die op elkaar afgestemd zijn
  • tijd voor het weloverwogen uitzoeken van je materialen.

Want hoe vaak komt het niet voor dat de aanbouw geplaatst wordt door een serre bouwer, de keuken door de keukenzaak en uiteindelijk denkt er dan niemand na hoe de ruimtes met elkaar verbonden zijn. 

Voor de verbouwing op de foto’s hebben we samen met de bewoners gekeken hoe we van woning met stallen een geheel kunnen maken. Daarbij is zoveel mogelijk rekening houden met de bestaande structuur.  Ook is alles wat je ziet nagenoeg met tweedehands materiaal uitgevoerd en door de opdrachtgever zelf verwerkt. Niet al onze ideeën zijn zomaar overgenomen maar het eindresultaat (wat nadert) is verbluffend. Zo is er een enorm ruime, lekkere woning ontstaan waar je voor iedere activiteit een heerlijke ruimte tot je beschikking hebt. En dat alles ook nog eens in een fijn vormgegeven jasje. Hierdoor kun je toe met een relatief beperkt budget en ben je verantwoord bezig omdat je ook nog eens bijdraagt aan een schoner milieu!

Mocht je ons volgen wij hebben al meerdere keren op social media de beelden van de fotograaf toegezegd. Nu ze er zijn maken we er per plaatje een praatje van (en als je niet kunt wachten, ze staan ook al online).

circulaire bar solareis

Foto’s; Foto Mireat, project woning Wageningen

circulaire bar solareis

Bovenstaand een rendering met daarop de eerste ideeën hoe keuken en eettafel in de oude stal er uit zouden kunnen zien.

Onderstaand zie je in de hal de nieuwe trapopening met extra licht van buiten en zicht tot in de nok, dankzij de glazen loopbrug.

circulaire bar solareis

‘ Laten we er samen voor zorgen dat de wereld mooi en leefbaar blijft.’

 

Neem contact op, we helpen je graag verder…..

 

Plannen maken…?!

Wil jij ook graag een plan wat niet ophoudt bij de voordeur? Wij kunnen je helpen bij het implementeren ervan in je verbouw en interieur plannen voor je woning , kantoor of andersoortige ruimte met meer beleving en comfort. Duurzaamheid, flexibiliteit, goede akoestiek en gezond materiaalgebruik zijn hierbij onze standaard. Like, deel of commentaar….graag!!

Ik wil een plan:

Wonen

Werken

Je kunt ons hier volgen:

Disclaimer: wij trachten als gentlemen te handelen en te cureren, mochten er ondanks de grote zorg toch zaken niet naar wens zijn of is er een andersoortig hiaat, stellen wij het zeer op prijs om hiervan op de hoogte gesteld te worden en doen wij er alles aan het zo snel mogelijk te corrigeren. Alvast dank voor uw medewerking. Wil je (een deel van) dit blog bericht gebruiken, zorg dan altijd voor een duidelijke vermelding van txt incl. werkende link:“Door Hubert van Keulen, van Keulen Ontwerp. Ga naar www.vankeulenontwerp.nl voor het aanvragen van meer info.

Contactformulier

Bent u particulier of bedrijf