Penthouse

Penthouse

Penthouse

Voor dit penthouse met een fantastisch uitzicht op de 8ste en 9de verdieping was het in eerste instantie het idee om vooral veel openheid te creeren. De focus diende vooral op buiten te liggen: het uitzicht. De hele woning wordt dan ook gekenmerkt door lange zichtlijnen. Dit hebben we o.a. verkregen door de slaapkamers te voorzien van een glasstrook aan de bovenzijde zodat de gehele parterre als één ruimte blijft werken, wat een enorme lichttoetreding en ruimtelijkheid biedt. Ook op de verdieping bij binnenkomst hebben we door toepassing van veel glas en het draaien van de trap i.c.m. een open keuken en tunnelhaard, de omgeving naar binnen gehaald. De bewoners hadden een grote hoeveelheid gebrandschilderde ramen en art-deco meubels. Dit wilde ze inpassen in een modern interieur. Zo zijn er ramen als deur verwerkt en ook is er een raam opgenomen in het entree portaal. Door op maat gemaakte plafondhoge deuren, zonder plinten en bovendorpels, is het de eenheid van het appartment zo optimaal mogelijkheid bewaard gebleven.
Woning Overbetuwe

Woning Overbetuwe

Vrijstaande woning Overbetuwe

Deze woning in Overbetuwe heeft een heerlijke tuin over de gehele lengte. Vanuit ieder vertrek zie en ervaar je de tuin. Doordat de tuin in de zomer als een gespiegelde woning werkt, was het eenvoudig wat ons te doen stond. Veel licht naar binnen brengen en her en der wat meer intimiteit verkrijgen oa door gebruik te maken van een donker verlaagd plafond waarin verlichting en rails t.b.v. het kantoor verwerkt zijn. De kinderen speelden in dit ontwerp een belangrijke rol die, niet onbelangrijk, naast het “thuis werk kantoor” hun plekje hebben. Met de inzet van de eettafel gecombineerd met een grote kast waarachter in een handomdraai alle troep aan het zicht kan worden ontrokken, is er zonder nieuwe muren te plaatsen, een heel duidelijk leesbare indeling gemaakt.
Woning Den Haag

Woning Den Haag

Woning Den Haag

Deze volledig door ons gerenoveerde twee onder één kap woning in Den Haag was een zoektocht naar ruimte en die hebben we gevonden, met name onder de kap door:

  • gebruikmaking van een op maat gemaakte sauna. Hierdoor hebben we onder de kap bij de badkamer een kleine maar complete wellness kunnen realiseren. Een bad met inbouw tv maakt het plaatje af en zorgt voor de nodige weldaad.
  • het archief aan het kantoor te plaatsen, was er een doorbraak in de dragende buitengevel nodig. Hierbij hadden we een mazzeltje: de benodigde latei bleek al aanwezig, voortkomend uit een eerdere verbouwing. Op de vloer lag echter wel een ringbalk van 30 cm hoogte die niet weg te halen was. Door de vloer door te trekken over deze opstap, lijkt het archief echt bij het kantoor te horen die middels een glazen schuifpaneel aan het zicht is te onttrekken.
  • gaten boven de eetkamer te maken in het beton plafond waaruit de kronen afgehangen zijn.
  • op zolder een volwaardig gastenverblijf inclusief toilet en douche te realiseren, met behoud van voldoende bergruimte. Sola tubes zorgen voor extra daglicht in het trappengat.

De trappartij is als één meubel gemaakt met opgewerkte wanden i.c.m. Led verlichting. Door een op maat gemaakte railing van glas maakt het de hal juist aantrekkelijker en is de opgang niet een donkere vlek geworden. Op de begane grond hebben we meer de zichtlijnen naar buiten toe doorgetrokken. We hebben veel gesparred over hoe de keuken i.c.m. de eettafel geplaatst diende te worden. Door de keuken met de woonkamer te verbinden, de hal meer op de tuin te richten i.c.m. openslaande deuren, heeft het huis een echte makeover gehad. Modern in de mix met klassiek waarbij de keuze om met meubilair van Giorgetti te werken het tot een geheel heeft gemaakt, volledig passend bij de nieuwe eigenaren.

Woning Arnhem

Woning Arnhem

Woning Arnhem

Deze woning in Arnhem uit 2005 is onder architectuur van Jo Crepain gebouwd. Ondanks de grote naam en faam van deze architect is er aan de binnenzijde het nodige te veranderen. Een serre die verschilt in hoogte en breedte van de overige ruimten bungelt er een beetje bij, zowel qua uitstraling als beleving. We hebben een aantal mogelijkheden bekeken en er voor gekozen voor: Een Tunnelhaard Een minimalistische ruimte waarin een tunnelhaard in opgenomen is. Door de doorkijkmogelijkheden is het geen massief blok meer dat de ruimte scheidt. Beiden zijden in de kamer kunnen nu optimaal gebruik maken van het comfort en sfeer dat de haard biedt. Icm een verlaagd plafond Door het plafond te verlagen en kasten aan weerszijden in te bouwen, hebben we een zachtere overgang tussen woonkamer en serre gekregen.
Appartement Den Haag

Appartement Den Haag

Appartement Den Haag

Sjoerd Soeters tekende voor dit enorme appartement in Den Haag. Een luxueus complex te midden van de bossen met alle faciliteiten in het complex aanwezig. De enorme verkeersroutes zijn niet erg efficient in ruimte gebruik maar bieden de woning wel een majestueus gevoel. Alles hebben we hier groot uit mogen pakken. In  de keuze van de meubels en kleuren heeft de opdrachtgever vooral zelf zijn stempel er op gedrukt. Woonkamer Oorspronkelijk was het voorzien om er één grote ruimte van te maken maar daarin voelden beiden echtelieden zich niet senang. Daarom is er voor gekozen een aparte tv/ bibliotheek hoek op te nemen en zo de woonkamer wat te verkleinen. De schutter luiken geven een prachtige lichtval en laten de hoge grote ramen goed tot zijn recht komen. Voor de hoogte hebben we een andere manier gevonden om dit wat minder massief te laten ogen door op de muur een lichtlijst te plaatsen, weggewerkt achter een koof v.v. gipsprofielen. Zowel de masterbedroom als het gastenverblijf hebben hun eigen natte ruimten en terras, waardoor een levensloopbestendig en heerlijk woonhuis is ontstaan.