Center for Applied Games

Center for Applied Games

Center for Applied Games

Center for applied games i.s.m. Valery Chong. In het oude tattoo museum werd er een samenwerking opgestart tussen diverse bedrijven die allemaal een onderdeel vormde in de totstandkoming van applied games. Creatieve geesten in een booming markt met allemaal hun eigen specifieke wensen. Als gemene deler was het snel kunnen overleggen met elkaar een absolute must alsook het kunnen ‘scrummen”.

We hebben er voor gekozen om de verbindende factor binnen het geheel te voorzien van een beeld waar je vrolijk van wordt. Eerst dachten we aan een enorme raket, een moswand….maar al snel werd het een groene muur. Compleet met bewatering, kunstlicht en snoeionderhoud is hier een oase ontstaan waar iedereen langs moet om boven te komen.

Voor de werkplekken is voor CO-werk gekozen omdat het hier een duurzaam modulair systeem betrof. Hierin kon van alles worden opgenomen: zitjes, groen en akoestische voorzieningen. Op de begane grond hebben we een ontvangst ruimte gemaakt die door de opdrachtgever al snel tot wasmachine is gedoopt. Hierin moest het mogelijk zijn om klanten te ontvangen en ze ook een blik in het proces te bieden alsook de stand van zaken over hun eigen game. Ook diende hierin duidelijk een quality-statement gemaakt te worden; ” je bent hier wel binnen was bij een partij die haar vak kent”. Het resultaat is een super luxe episch centrum, voorzien van draaibare bankjes die i.c.m een laptop het scherm aan de muur bedient.

Lange zichtlijnen & een monumentaal pand waardige afwerking Ontmoetingsruimten zijn door het gehele gebouw opgenomen op te verwachten en minder te verwachten locaties waarbij we zo veel mogelijk gebruik hebben gemaakt van bestaande nissen en openingen om het klassieke karakter van het pand in tact te laten. Hierdoor is een formele en informele routing in het pand gebracht.

Informele zit- en werkplek Doordat de pantry niet alleen een plek is om te lunchen en je koffie te halen hebben we daar ook een woonkamer ingepast. Er zijn verschillende zit- en sta plekken gecreëerd zodat allerhande gebruik mogelijk is. Groene muur Een huzarenstukje wat mogelijk is qua techniek in een pand. Het beeld wat het oplevert is echt heel gaaf waarbij iedere bezoeker als gebruiker tot op de dag van vandaag een opmerking over die mooie verticale tuin maakt.

Co.boost Muiden

Co.boost Muiden

Co.boost Muiden

De leegstaande chinees in Muiden was voor de lokale makelaar al jaren een doorn in het oog. Beoogd werd om er een soort bed en breakfast van te maken voor gescheiden koppels met allerhande losse winkeltjes en services, een beetje á la hutspot. Met de eigenaar van het pand was het lastig tot zaken komen en vervolgens is er gekozen om met het bouwkundig veel betere oude RABO bank kantoor als basis te nemen. Deze oerlelijke basis gaf wel de luxe en vrijheid om alle remmen los te gooien; slechter kon het niet worden. Eén beheerder zorgt voor een permanente bemanning. Flexibiliteit door gebruikmaking van het raster van het systeemplafond waardoor brandvertragende doeken doorheen zijn gevlochten, zijn kleine goed verlichte displays die apart te huren zijn, gemaakt. Zo kunnen mensen met handel op marktplaats die ook een fysiek verkooppunt wensen dit eenvoudig betrekken. Al het vaste meubilair op maat uit ECO plex plaat door één van de huurders, een meubelmaker. Voor de werkplekken dienden klein en flexibel te zijn, losse schragen met aparte bladen kunnen eenvoudig omgezet worden in een grote tafel of helemaal aan het zicht worden onttrokken. Lange zichtlijnen & stoere afwerking Ontmoetingsruimten zijn door het gehele gebouw opgenomen op te verwachten en minder te verwachten locaties waarbij we zo veel mogelijk gebruik hebben gemaakt van bestaande nissen en openingen om het klassieke karakter van het pand in tact te laten. KO Informele zit- en werkplek Wij hadden in die periode veel zaken lopen in de randstad en een uitvalsbasis leek een goede. Met een aantal collega’s en een meubelleverancier hebben we een tijdje een gedeeld kantoor gehad in Co.Boost Muiden (zacht afgeschermd door de hergebruikte expositie plek van het ACN).
Kantoor aan huis Oirschot

Kantoor aan huis Oirschot

Een kantoor aan huis in Oirschot waarin fijn teruggetrokken kan worden. De ruimte is in twee delen gesplitst d.m.v. een verhoging. Op de verhoging het werkgedeelte met veel opbergmogelijkheden. Op het lage gedeelte een plek waar tv gekeken of uitgerust kan worden.

Door het grote dakraam komt er veel licht naar binnen, wat de smalle ruimte wat meer openheid geeft. De grote kasten wanden en schappen geven veel opbergmogelijkheden voor de vele boeken en spullen.

Verder is de vloer donker afgewerkt en de wanden en het plafond wit. Zo wordt de nadruk gelegd op de hoogte van het kantoor en geeft het gevoelsmatig meer ruimte.

Mastermate VBT groep

Mastermate VBT groep

Boven de bouwmarkt in dit industriële pand bevond zich al een kantoor en een magazijn. Het kantoor werd te klein, omdat er van een andere locatie het kantoor bijgevoegd werd. Omdat het magazijn juist naar een andere locatie verhuisde kwamen hier meters vrij. Een magazijn is geen kantoor dus daar moest wel het nodige aan gebeuren, want hoe krijg je toch een lekker kantoor op een somber industrie terrein, zonder daglicht inval.

Licht & ruimte voor ontmoeting

Door het dak open te maken en een patio toe te voegen hebben we de focus naar een inpandig buiten weten te verleggen. Ook de balie diende geen balie te zijn maar meer een meldpunt. De grootste uitdaging was het personeel, om met hen een voor ieder passende werkplek te vinden was uitdagend omdat er overduidelijk twee stromen waren: de vernieuwers en de meer behouden mensen. Door met hen middels de morfologische kaart te inventariseren hoe de werkprocessen zijn gecombineerd met de producten en diensten van het bedrijf Mastermate is er een verrassend modern kantoor ontstaan op een verrassende locatie, waarin ieders wens is meegenomen.

Flexibele indeling en zonering

Het nieuwe werken invoeren in een bedrijf wat de bouw industrie levert maakte direct duidelijk dat we hier voor een stoer industrieel ogende inrichting gingen kiezen. Voor de ontmoetingsruimte hebben we gekozen voor een open plek. Waar veel licht naar binnen komt en groen aanwezig is. Industrieel kantoor met veel licht. Door het gat in het dak van de patio komt er veel licht binnen dat zorgt voor lichte omliggende ruimtes, die hiervan optimaal profiteren. In de zomer is de patio zelfs de tweede verkeersroute in het gebouw. 

Entree en ontvangstgebied De garderobe is verwerkt in de grote open cirkels. Daarachter is een comfortabele wachtruimte ontworpen met rechts een pantry voor het belangrijkste ingrediënt op de werkvloer: Koffie!

Showroom kantoor de Raaij

Showroom kantoor de Raaij

Showroom kantoor de Raaij

Projectfotos

Lange zichtlijnen & stoere afwerking In showroom kantoor de Raaij is samen met de eigenaar gekeken naar een oplossing om op een zo doeltreffende mogelijke manier het industriële karakter van de ruimte in te zetten. Industrieel karakter met ombergrijs Door het toilet en de berging in een donker blok te plaatsen blijft de ruimte helder en leesbaar. Informele zit- en werkplek Samen hebben wij verschillende zit- en werkplekken gecreëerd tussen de showroom in. Zodat de klant ook kan zien hoe het functioneert. Kantoor meets showroom Het kantoor, de werkplekken en de showroom loopt naadloos in elkaar over.