OBC international business college

OBC international business college

OBC international business college

Voor een nieuw op te zetten afdeling van het OBC hebben we een gefaseerd stappenplan gemaakt voor de verbouwing van het HAVO gedeelte, met als eerste fase het IBC (International Business College) lokaal. Met het docenten team hebben we gekeken waar een business school omgeving aan zou moeten voldoen, gecombineerd met praktische zaken zoals het tochtprobleem wat ervaren werd bij de balie. Het budget was nagenoeg nul en de inrichting diende voor vele soorten opstellingen te kunnen fungeren. We hebben gekeken naar een duurzaam materiaalgebruik wat is aangevuld met veel kunststof meubilair omdat het licht is en eenvoudig verplaatsbaar. De print aan de muur geeft het lokaal net dat onderscheid dat het nodig heeft van de reguliere lokalen. Door muren weg te halen en meer openheid naar de aangrenzende docentenkamer en huiswerklokaal te maken, wordt de afstand tussen leerling en docent een stuk kleiner en de ontmoeting voor het koffiezet apparaat mogelijk. Deze vervolgfase is nog niet aan bod gekomen. zodra die klaar is zullen we hem zeker tonen want daarmee wordt de energie en link naar het bedrijfsleven die de school wil slaan, een stuk tastbaarder.
Woning Den Haag

Woning Den Haag

Woning Den Haag

Deze volledig door ons gerenoveerde twee onder één kap woning in Den Haag was een zoektocht naar ruimte en die hebben we gevonden, met name onder de kap door:

  • gebruikmaking van een op maat gemaakte sauna. Hierdoor hebben we onder de kap bij de badkamer een kleine maar complete wellness kunnen realiseren. Een bad met inbouw tv maakt het plaatje af en zorgt voor de nodige weldaad.
  • het archief aan het kantoor te plaatsen, was er een doorbraak in de dragende buitengevel nodig. Hierbij hadden we een mazzeltje: de benodigde latei bleek al aanwezig, voortkomend uit een eerdere verbouwing. Op de vloer lag echter wel een ringbalk van 30 cm hoogte die niet weg te halen was. Door de vloer door te trekken over deze opstap, lijkt het archief echt bij het kantoor te horen die middels een glazen schuifpaneel aan het zicht is te onttrekken.
  • gaten boven de eetkamer te maken in het beton plafond waaruit de kronen afgehangen zijn.
  • op zolder een volwaardig gastenverblijf inclusief toilet en douche te realiseren, met behoud van voldoende bergruimte. Sola tubes zorgen voor extra daglicht in het trappengat.

De trappartij is als één meubel gemaakt met opgewerkte wanden i.c.m. Led verlichting. Door een op maat gemaakte railing van glas maakt het de hal juist aantrekkelijker en is de opgang niet een donkere vlek geworden. Op de begane grond hebben we meer de zichtlijnen naar buiten toe doorgetrokken. We hebben veel gesparred over hoe de keuken i.c.m. de eettafel geplaatst diende te worden. Door de keuken met de woonkamer te verbinden, de hal meer op de tuin te richten i.c.m. openslaande deuren, heeft het huis een echte makeover gehad. Modern in de mix met klassiek waarbij de keuze om met meubilair van Giorgetti te werken het tot een geheel heeft gemaakt, volledig passend bij de nieuwe eigenaren.