Kantine/ ontmoetings ruimte Zanten BV

Kantine/ ontmoetings ruimte Zanten BV

Kantine/ ontmoetings ruimte Zanten BV

De kantine van Zanten BV betrof echt een jaren ’70 interieur voorzien van een houten plafond en vouwwand. Het hout hebben we hergebruikt voor de afwerking van de muren boven het oorspronkelijk plafond. De kantine ligt op een parkeerterrein tussen de andere industrie; op de hoeken zijn plantenbakken geplaatst om met het groen het interieur een vriendelijker karakter te geven. De klassieke bar/ uitgifte balie heeft het niet overleefd en is vervangen door een keuken met lange wandopstelling die tevens als buffet dienst kan doen. Lange zichtlijnen & stoere afwerking Een ontmoetingsruimte annex kantine waarbij samen met de eigenaar gekeken is om op een zo doeltreffende mogelijke manier het industriële karakter van de ruimte in te zetten. Informele zit- en werkplek Doordat de kantine niet alleen een plek is om te lunchen en je koffie te halen hebben we ook een woonkamer ingepast, die op een speelse manier door verrijdbare spanpanelen van de rest van de ruimte is af te scheiden. Er zijn verschillende zit- en sta plekken gecreëerd zodat allerhande gebruik mogelijk is. Kantoor meets kantine Het kantoor wordt verlengd en heeft er een extra vergader en overleg ruimte bij gekregen.
SAP personeelsrestaurant

SAP personeelsrestaurant

SAP personeelsrestaurant

Lange zichtlijnen & luxe afwerking zijn toegepast op het SAP personeelsrestaurant. Een ruimte waarbij samen met de eigenaar gekeken is om op een zo doeltreffende mogelijke manier in het korte tijdsbestek van een lunchpauze, het personeel op prettige wijze toch van afleiding e rust te laten genieten. Door het plaatsen van kunst, veel details is een verzorgde warme plek toegevoegd aan het kantoor, waar je door middel van een slimme routing amper merkt dat je vliegensvlug op je plekje landt zonder alle stress die dat normaliter in een drukke kantine te weeg  brengt. Weer een manier om geluk op de werkvloer te krijgen…
Center for Applied Games

Center for Applied Games

Center for Applied Games

Center for applied games i.s.m. Valery Chong. In het oude tattoo museum werd er een samenwerking opgestart tussen diverse bedrijven die allemaal een onderdeel vormde in de totstandkoming van applied games. Creatieve geesten in een booming markt met allemaal hun eigen specifieke wensen. Als gemene deler was het snel kunnen overleggen met elkaar een absolute must alsook het kunnen ‘scrummen”.

We hebben er voor gekozen om de verbindende factor binnen het geheel te voorzien van een beeld waar je vrolijk van wordt. Eerst dachten we aan een enorme raket, een moswand….maar al snel werd het een groene muur. Compleet met bewatering, kunstlicht en snoeionderhoud is hier een oase ontstaan waar iedereen langs moet om boven te komen.

Voor de werkplekken is voor CO-werk gekozen omdat het hier een duurzaam modulair systeem betrof. Hierin kon van alles worden opgenomen: zitjes, groen en akoestische voorzieningen. Op de begane grond hebben we een ontvangst ruimte gemaakt die door de opdrachtgever al snel tot wasmachine is gedoopt. Hierin moest het mogelijk zijn om klanten te ontvangen en ze ook een blik in het proces te bieden alsook de stand van zaken over hun eigen game. Ook diende hierin duidelijk een quality-statement gemaakt te worden; ” je bent hier wel binnen was bij een partij die haar vak kent”. Het resultaat is een super luxe episch centrum, voorzien van draaibare bankjes die i.c.m een laptop het scherm aan de muur bedient.

Lange zichtlijnen & een monumentaal pand waardige afwerking Ontmoetingsruimten zijn door het gehele gebouw opgenomen op te verwachten en minder te verwachten locaties waarbij we zo veel mogelijk gebruik hebben gemaakt van bestaande nissen en openingen om het klassieke karakter van het pand in tact te laten. Hierdoor is een formele en informele routing in het pand gebracht.

Informele zit- en werkplek Doordat de pantry niet alleen een plek is om te lunchen en je koffie te halen hebben we daar ook een woonkamer ingepast. Er zijn verschillende zit- en sta plekken gecreëerd zodat allerhande gebruik mogelijk is. Groene muur Een huzarenstukje wat mogelijk is qua techniek in een pand. Het beeld wat het oplevert is echt heel gaaf waarbij iedere bezoeker als gebruiker tot op de dag van vandaag een opmerking over die mooie verticale tuin maakt.

Woning Den Haag

Woning Den Haag

Woning Den Haag

Deze volledig door ons gerenoveerde twee onder één kap woning in Den Haag was een zoektocht naar ruimte en die hebben we gevonden, met name onder de kap door:

  • gebruikmaking van een op maat gemaakte sauna. Hierdoor hebben we onder de kap bij de badkamer een kleine maar complete wellness kunnen realiseren. Een bad met inbouw tv maakt het plaatje af en zorgt voor de nodige weldaad.
  • het archief aan het kantoor te plaatsen, was er een doorbraak in de dragende buitengevel nodig. Hierbij hadden we een mazzeltje: de benodigde latei bleek al aanwezig, voortkomend uit een eerdere verbouwing. Op de vloer lag echter wel een ringbalk van 30 cm hoogte die niet weg te halen was. Door de vloer door te trekken over deze opstap, lijkt het archief echt bij het kantoor te horen die middels een glazen schuifpaneel aan het zicht is te onttrekken.
  • gaten boven de eetkamer te maken in het beton plafond waaruit de kronen afgehangen zijn.
  • op zolder een volwaardig gastenverblijf inclusief toilet en douche te realiseren, met behoud van voldoende bergruimte. Sola tubes zorgen voor extra daglicht in het trappengat.

De trappartij is als één meubel gemaakt met opgewerkte wanden i.c.m. Led verlichting. Door een op maat gemaakte railing van glas maakt het de hal juist aantrekkelijker en is de opgang niet een donkere vlek geworden. Op de begane grond hebben we meer de zichtlijnen naar buiten toe doorgetrokken. We hebben veel gesparred over hoe de keuken i.c.m. de eettafel geplaatst diende te worden. Door de keuken met de woonkamer te verbinden, de hal meer op de tuin te richten i.c.m. openslaande deuren, heeft het huis een echte makeover gehad. Modern in de mix met klassiek waarbij de keuze om met meubilair van Giorgetti te werken het tot een geheel heeft gemaakt, volledig passend bij de nieuwe eigenaren.

Kantoor aan huis Oirschot

Kantoor aan huis Oirschot

Een kantoor aan huis in Oirschot waarin fijn teruggetrokken kan worden. De ruimte is in twee delen gesplitst d.m.v. een verhoging. Op de verhoging het werkgedeelte met veel opbergmogelijkheden. Op het lage gedeelte een plek waar tv gekeken of uitgerust kan worden.

Door het grote dakraam komt er veel licht naar binnen, wat de smalle ruimte wat meer openheid geeft. De grote kasten wanden en schappen geven veel opbergmogelijkheden voor de vele boeken en spullen.

Verder is de vloer donker afgewerkt en de wanden en het plafond wit. Zo wordt de nadruk gelegd op de hoogte van het kantoor en geeft het gevoelsmatig meer ruimte.