Woning Den Haag

Woning Den Haag

Woning Den Haag

Deze volledig door ons gerenoveerde twee onder één kap woning in Den Haag was een zoektocht naar ruimte en die hebben we gevonden, met name onder de kap door:

  • gebruikmaking van een op maat gemaakte sauna. Hierdoor hebben we onder de kap bij de badkamer een kleine maar complete wellness kunnen realiseren. Een bad met inbouw tv maakt het plaatje af en zorgt voor de nodige weldaad.
  • het archief aan het kantoor te plaatsen, was er een doorbraak in de dragende buitengevel nodig. Hierbij hadden we een mazzeltje: de benodigde latei bleek al aanwezig, voortkomend uit een eerdere verbouwing. Op de vloer lag echter wel een ringbalk van 30 cm hoogte die niet weg te halen was. Door de vloer door te trekken over deze opstap, lijkt het archief echt bij het kantoor te horen die middels een glazen schuifpaneel aan het zicht is te onttrekken.
  • gaten boven de eetkamer te maken in het beton plafond waaruit de kronen afgehangen zijn.
  • op zolder een volwaardig gastenverblijf inclusief toilet en douche te realiseren, met behoud van voldoende bergruimte. Sola tubes zorgen voor extra daglicht in het trappengat.

De trappartij is als één meubel gemaakt met opgewerkte wanden i.c.m. Led verlichting. Door een op maat gemaakte railing van glas maakt het de hal juist aantrekkelijker en is de opgang niet een donkere vlek geworden. Op de begane grond hebben we meer de zichtlijnen naar buiten toe doorgetrokken. We hebben veel gesparred over hoe de keuken i.c.m. de eettafel geplaatst diende te worden. Door de keuken met de woonkamer te verbinden, de hal meer op de tuin te richten i.c.m. openslaande deuren, heeft het huis een echte makeover gehad. Modern in de mix met klassiek waarbij de keuze om met meubilair van Giorgetti te werken het tot een geheel heeft gemaakt, volledig passend bij de nieuwe eigenaren.