OBC international business college

OBC international business college

OBC international business college

Voor een nieuw op te zetten afdeling van het OBC hebben we een gefaseerd stappenplan gemaakt voor de verbouwing van het HAVO gedeelte, met als eerste fase het IBC (International Business College) lokaal. Met het docenten team hebben we gekeken waar een business school omgeving aan zou moeten voldoen, gecombineerd met praktische zaken zoals het tochtprobleem wat ervaren werd bij de balie. Het budget was nagenoeg nul en de inrichting diende voor vele soorten opstellingen te kunnen fungeren. We hebben gekeken naar een duurzaam materiaalgebruik wat is aangevuld met veel kunststof meubilair omdat het licht is en eenvoudig verplaatsbaar. De print aan de muur geeft het lokaal net dat onderscheid dat het nodig heeft van de reguliere lokalen. Door muren weg te halen en meer openheid naar de aangrenzende docentenkamer en huiswerklokaal te maken, wordt de afstand tussen leerling en docent een stuk kleiner en de ontmoeting voor het koffiezet apparaat mogelijk. Deze vervolgfase is nog niet aan bod gekomen. zodra die klaar is zullen we hem zeker tonen want daarmee wordt de energie en link naar het bedrijfsleven die de school wil slaan, een stuk tastbaarder.
WSKO bestuurscollege

WSKO bestuurscollege

WSKO bestuurscollege

Pantry met vergaderoptie;HNW Het nieuwe werken invoeren brengt naast akoestische uitdagingen ook allerlei andere wensen naar boven. Na uitvoerige overleg rondes is het programma van eisen tot stand gekomen om tot een realisatie te komen waarin allen zich happy voelen in het WSKO bestuurscollege.

Modulaire WP’s op het binnenplein Teamondersteunend bouwen levert meer op dan alleen een mooi beeld; mensen optimaal tot uiting laten komen is het vooropgestelde doel. Configuratie van de WP’s is eindeloos te combineren. Openheid en lange zichtlijnen Overleggen achter gesloten deuren kan wenselijk zijn op de werkvloer maar in een transparante organisatie gebeurd dit wel achter glas.

Directie & het nieuwe werken Het management wilde samen in een ruimte plaatsnemen: direct verbonden met de pantry, de ontvangst vanuit de belendende school. De sta-WP geldt tevens als overloop vanuit de pantry. Zo is er optimale interactie met de collega’s op andere afdelingen.

Projectfotos