OBC international business college

OBC international business college

OBC international business college

Voor een nieuw op te zetten afdeling van het OBC hebben we een gefaseerd stappenplan gemaakt voor de verbouwing van het HAVO gedeelte, met als eerste fase het IBC (International Business College) lokaal. Met het docenten team hebben we gekeken waar een business school omgeving aan zou moeten voldoen, gecombineerd met praktische zaken zoals het tochtprobleem wat ervaren werd bij de balie. Het budget was nagenoeg nul en de inrichting diende voor vele soorten opstellingen te kunnen fungeren. We hebben gekeken naar een duurzaam materiaalgebruik wat is aangevuld met veel kunststof meubilair omdat het licht is en eenvoudig verplaatsbaar. De print aan de muur geeft het lokaal net dat onderscheid dat het nodig heeft van de reguliere lokalen. Door muren weg te halen en meer openheid naar de aangrenzende docentenkamer en huiswerklokaal te maken, wordt de afstand tussen leerling en docent een stuk kleiner en de ontmoeting voor het koffiezet apparaat mogelijk. Deze vervolgfase is nog niet aan bod gekomen. zodra die klaar is zullen we hem zeker tonen want daarmee wordt de energie en link naar het bedrijfsleven die de school wil slaan, een stuk tastbaarder.
Mastermate VBT groep

Mastermate VBT groep

Boven de bouwmarkt in dit industriële pand bevond zich al een kantoor en een magazijn. Het kantoor werd te klein, omdat er van een andere locatie het kantoor bijgevoegd werd. Omdat het magazijn juist naar een andere locatie verhuisde kwamen hier meters vrij. Een magazijn is geen kantoor dus daar moest wel het nodige aan gebeuren, want hoe krijg je toch een lekker kantoor op een somber industrie terrein, zonder daglicht inval.

Licht & ruimte voor ontmoeting

Door het dak open te maken en een patio toe te voegen hebben we de focus naar een inpandig buiten weten te verleggen. Ook de balie diende geen balie te zijn maar meer een meldpunt. De grootste uitdaging was het personeel, om met hen een voor ieder passende werkplek te vinden was uitdagend omdat er overduidelijk twee stromen waren: de vernieuwers en de meer behouden mensen. Door met hen middels de morfologische kaart te inventariseren hoe de werkprocessen zijn gecombineerd met de producten en diensten van het bedrijf Mastermate is er een verrassend modern kantoor ontstaan op een verrassende locatie, waarin ieders wens is meegenomen.

Flexibele indeling en zonering

Het nieuwe werken invoeren in een bedrijf wat de bouw industrie levert maakte direct duidelijk dat we hier voor een stoer industrieel ogende inrichting gingen kiezen. Voor de ontmoetingsruimte hebben we gekozen voor een open plek. Waar veel licht naar binnen komt en groen aanwezig is. Industrieel kantoor met veel licht. Door het gat in het dak van de patio komt er veel licht binnen dat zorgt voor lichte omliggende ruimtes, die hiervan optimaal profiteren. In de zomer is de patio zelfs de tweede verkeersroute in het gebouw. 

Entree en ontvangstgebied De garderobe is verwerkt in de grote open cirkels. Daarachter is een comfortabele wachtruimte ontworpen met rechts een pantry voor het belangrijkste ingrediënt op de werkvloer: Koffie!