Penthouse

Penthouse

Penthouse

Voor dit penthouse met een fantastisch uitzicht op de 8ste en 9de verdieping was het in eerste instantie het idee om vooral veel openheid te creeren. De focus diende vooral op buiten te liggen: het uitzicht. De hele woning wordt dan ook gekenmerkt door lange zichtlijnen. Dit hebben we o.a. verkregen door de slaapkamers te voorzien van een glasstrook aan de bovenzijde zodat de gehele parterre als één ruimte blijft werken, wat een enorme lichttoetreding en ruimtelijkheid biedt. Ook op de verdieping bij binnenkomst hebben we door toepassing van veel glas en het draaien van de trap i.c.m. een open keuken en tunnelhaard, de omgeving naar binnen gehaald. De bewoners hadden een grote hoeveelheid gebrandschilderde ramen en art-deco meubels. Dit wilde ze inpassen in een modern interieur. Zo zijn er ramen als deur verwerkt en ook is er een raam opgenomen in het entree portaal. Door op maat gemaakte plafondhoge deuren, zonder plinten en bovendorpels, is het de eenheid van het appartment zo optimaal mogelijkheid bewaard gebleven.
Triangle Curacao

Triangle Curacao

Triangle Curacao

De buitenruimte Het klassieke pand is met authentieke materialen gerenoveerd en alle nieuwe bouwdetails en toevoegingen zijn in moderne strakke, goed leesbare vormtaal toegevoegd. Doordat we i.o.v. Studio Acht de plannen hebben gemaakt en zij de bouwbegeleiding deden, is in samenspraak met de gebruikers een schitterend pand ontstaan waar het authentieke Caribische karakter samengaat met duurzaam moderne vormgeving.

Het secretariaat De trap op de begane grond komt uit op een loopbrug die de achterliggende ontspanningsruimten verbind met de voorliggende kantoren. Het directiekantoor Door de kantoren van de partners op transparante wijze in te richten, blijft de ruimte één geheel. Zo kan secretariaat ongestoord doorwerken als de directie van Triangle in Curacao overlegd. De entree en ontvangst De entree biedt direct een heldere oriëntatie door de lange zichtlijn naar de terrassen waarachter het nieuwbouw gedeelte zich bevindt.