Woning Overbetuwe

Woning Overbetuwe

Vrijstaande woning Overbetuwe

Deze woning in Overbetuwe heeft een heerlijke tuin over de gehele lengte. Vanuit ieder vertrek zie en ervaar je de tuin. Doordat de tuin in de zomer als een gespiegelde woning werkt, was het eenvoudig wat ons te doen stond. Veel licht naar binnen brengen en her en der wat meer intimiteit verkrijgen oa door gebruik te maken van een donker verlaagd plafond waarin verlichting en rails t.b.v. het kantoor verwerkt zijn. De kinderen speelden in dit ontwerp een belangrijke rol die, niet onbelangrijk, naast het “thuis werk kantoor” hun plekje hebben. Met de inzet van de eettafel gecombineerd met een grote kast waarachter in een handomdraai alle troep aan het zicht kan worden ontrokken, is er zonder nieuwe muren te plaatsen, een heel duidelijk leesbare indeling gemaakt.
Mastermate VBT groep

Mastermate VBT groep

Boven de bouwmarkt in dit industriële pand bevond zich al een kantoor en een magazijn. Het kantoor werd te klein, omdat er van een andere locatie het kantoor bijgevoegd werd. Omdat het magazijn juist naar een andere locatie verhuisde kwamen hier meters vrij. Een magazijn is geen kantoor dus daar moest wel het nodige aan gebeuren, want hoe krijg je toch een lekker kantoor op een somber industrie terrein, zonder daglicht inval.

Licht & ruimte voor ontmoeting

Door het dak open te maken en een patio toe te voegen hebben we de focus naar een inpandig buiten weten te verleggen. Ook de balie diende geen balie te zijn maar meer een meldpunt. De grootste uitdaging was het personeel, om met hen een voor ieder passende werkplek te vinden was uitdagend omdat er overduidelijk twee stromen waren: de vernieuwers en de meer behouden mensen. Door met hen middels de morfologische kaart te inventariseren hoe de werkprocessen zijn gecombineerd met de producten en diensten van het bedrijf Mastermate is er een verrassend modern kantoor ontstaan op een verrassende locatie, waarin ieders wens is meegenomen.

Flexibele indeling en zonering

Het nieuwe werken invoeren in een bedrijf wat de bouw industrie levert maakte direct duidelijk dat we hier voor een stoer industrieel ogende inrichting gingen kiezen. Voor de ontmoetingsruimte hebben we gekozen voor een open plek. Waar veel licht naar binnen komt en groen aanwezig is. Industrieel kantoor met veel licht. Door het gat in het dak van de patio komt er veel licht binnen dat zorgt voor lichte omliggende ruimtes, die hiervan optimaal profiteren. In de zomer is de patio zelfs de tweede verkeersroute in het gebouw. 

Entree en ontvangstgebied De garderobe is verwerkt in de grote open cirkels. Daarachter is een comfortabele wachtruimte ontworpen met rechts een pantry voor het belangrijkste ingrediënt op de werkvloer: Koffie!

SAP Nederland

SAP Nederland

SAP Nederland

Atrium en ontspanning Licht en ruimte geeft de gebruiker de mogelijkheid om te ontspannen en te ontmoeten: samen meer-waarde creëren. Openbare ruimte Samen met de gebruiker van SAP Nederland zijn er huiskamers bedacht waar naast ontspanning ook gelegenheid tot werken wordt geboden. Semi bouwkundige blokken waarop gezeten, maar ook meubilair en accessoires geplaatst kunnen worden. Ontvangstruimte Het ontvangst gedeelte voor de cursisten dient een thuisgevoel bij de bezoeker op te roepen. Het nieuwe werken Om ook in drukke verkeersruimten de mogelijkheid tot overleg te bieden zijn er op diverse plaatsen akoestische werkplekken geplaatst.
Bad & Body showroom

Bad & Body showroom

Bad & Body showroom

Projectfotos

De wanden in de Bad & Body showroom zijn opgebouwd uit ECO plex wanden en zijn in het geheel licht en demontabel om op een andere locatie weer opgebouwd te kunnen worden. Showroom noviteiten Zo is de showroom nooit een bouwput en kunnen nieuwe opstellingen in het magazijn voorbereid, in een handomdraai geplaatst worden. Showroom trappenhuis Het trappenhuis hebben we zo licht en open mogelijk gehouden. Als eyecatcher hebben we een grote antieke kroonluchter opgehangen. Showroom entree De entree hebben we verplaatst en zo ruim mogelijk gehouden, zodat de aandacht van de klant niet afgeleid wordt. Door een duidelijke verwijzing naar de showroom is het kantoorgedeelte dmv een transparante toegangsdeur gescheiden. Showroom overleg tafel In de showroom zelf hebben we een lange tafel geplaatst in het verlengde van de ruimte om het contact tussen de gebruiker en de bezoeker te optimaliseren.

Tijdens de begeleiding van de uitvoer van deze plannen hebben we veel beslissingen voor met name het hergebruik van afvalmateriaal in het werk kunnen maken, wat de inzet van een bouwteam extra noodzakelijk maakt.