Circulair meubilair in het circulaire kantoor

Circulair meubilair in het circulaire kantoor

Stel je voor: je bedrijf gaat verhuizen of je wil je interieur aanpassen. Je haalt een paar tussenwanden uit elkaar en maakt daar een concentratiewerkplek van. De planken die je overhoudt, worden een trap met een vergaderplek eronder. Met enkele nieuwe bureaus en een paar flinke planten erbij heb je zo een nieuw kantoor. Dat is het concept van Ozo circulair kantoormeubilair.

Ozo biedt robuuste elementen van supersterk circulair hout die steeds opnieuw te gebruiken zijn. Zie het maar als een kruising tussen Lego® en Kapla®. De elementen zijn stoer en eerlijk en bovendien circulair. Als je ze op de juiste manier toepast, kunnen ze eindeloos opnieuw gebruikt worden. Zo ben je extreem flexibel en heb je veel minder materialen (en dus geld) nodig.

Of je nu organisaties adviseert als architect of projectinrichter of je koopt als organisatie zelf circulair meubilair in; we gaan samen op zoek naar een interieur dat gezond en uitnodigend is om in te werken. Het past bij de organisatie en heeft een minimale footprint, Ozo circulair kantoormeubilair kan eenvoudig ingezet worden als aanvulling in dit interieur.

Hout als circulair meubilair

Ozo wordt gemaakt van CLT. Dit is blank, licht hout met een zichtbare nerf. Indien gewenst kan het hout afgewerkt worden met ecowax of ecologische verf.

Deze stevige basis kan desgewenst aangevuld worden met sfeermakers als tapijt, verlichting, raambekleding en planten. Uiteraard zijn deze additionele producten herbruikbaar en eerlijk zoals wol, katoen, vilt, bamboe, jute, hennep of gerecycled glas en plastic.

Pijlers

Een interieur moet in de eerste plaats goed voelen. Sfeer en comfort zijn minstens zo belangrijk als duurzaamheid en circulariteit. Ozo interieurs brengen de voordelen van de natuur naar binnen. Natuurlijke materialen, kleur en groen zorgen samen met het juiste ontwerp dat gebruikers zich prettig voelen in de ruimte.

Dit zijn de pijlers voor een Ozo-interieur:

Een pure, eigentijdse uitstraling

Het materiaal is stoer, basic en eigentijds. Er wordt gewerkt met supersterke, houten elementen die als meubels dienen, maar die ook gestapeld kunnen worden zodat plateaus, vides en entresols ontstaan. De architect of gebruiker maakt het ontwerp, Ozo zorgt dat het voor elkaar komt.

Welzijn voor de gebruiker

Mensen zijn op hun best in de natuur. Met een Ozo interieur haal je de kracht van de natuur in huis. Dat begint bij het hout. Iets puurders bestaat bijna niet. Als je vanaf het eerste ontwerp de parallel met de natuur voor ogen houdt, kom je al snel op zaken als heldere zichtlijnen, variatie in werkplekken, een prettig binnenklimaat, goede akoestiek, een minimum aan toxische stoffen en het gebruikt van natuurlijke kleuren. Dit is allemaal mogelijk en we kunnen hierin meedenken.

Een absoluut minimum aan belasting voor mens en milieu

We werken vanuit een diep respect voor mens en milieu. Ozo is gemaakt van puur en eerlijk Europees hout. Een boom legt CO2 vast en geeft zuurstof af en daarmee is de invloed van hout op het milieu meestal neutraal. We werken met ecologische afwerkingsmaterialen zoals lijm en verf. Naast onze houten modules bieden we aanvullende producten die maximaal ecologisch zijn. Zo zorgen we er samen voor dat de wereld mooi en leefbaar blijft.

Flexibiliteit

De interieurs zijn modulair; alle elementen zijn los en in verschillende combinaties te gebruiken. Na een eenmalige investering kan de gebruiker jaren vooruit met de bouwstenen die hij heeft gekocht. Er kan altijd bijgekocht worden en na gebruik kunnen de materialen teruggeleverd worden.

Circulaire visie en missie van Ozo

Visie

Ozo is ontstaan vanuit een sterke visie op de maatschappij. Onze visie bestaat uit twee onderdelen.

– Een leefbare wereld maak je samen (Lohas.)

We dragen met z’n allen de verantwoordelijkheid om de wereld leefbaar te houden. Het toepassen van schone, gebruikte en/of ecologische materialen draagt bij aan een leefbare wereld. Hierbij worden geen concessies gedaan aan de uitstraling en het gebruiksgemak.

 – De natuur is de basis (Biophillic Design)

– Mensen voelen zich goed in de natuur en zijn daar productiever en creatiever. Een omgeving die inspeelt op dit gegeven draagt in grote mate bij aan het welzijn van de mens.

– De natuur biedt alles wat we nodig hebben.

– De mens is ook natuur; de natuur gaat daarom nooit vervelen.

 

Missie

Samen zorgen dat de wereld mooi en leefbaar blijft door deze minimaal te belasten met toxische stoffen, afval en onnodig vervuilende productie. Wij delen onze kennis over duurzame interieurs en materialen met professionals en gebruikers die net als wij een bijdrage willen leveren aan het verduurzamen van de wereld.

 

Kantoor aan huis Oirschot

Kantoor aan huis Oirschot

Een kantoor aan huis in Oirschot waarin fijn teruggetrokken kan worden. De ruimte is in twee delen gesplitst d.m.v. een verhoging. Op de verhoging het werkgedeelte met veel opbergmogelijkheden. Op het lage gedeelte een plek waar tv gekeken of uitgerust kan worden.

Door het grote dakraam komt er veel licht naar binnen, wat de smalle ruimte wat meer openheid geeft. De grote kasten wanden en schappen geven veel opbergmogelijkheden voor de vele boeken en spullen.

Verder is de vloer donker afgewerkt en de wanden en het plafond wit. Zo wordt de nadruk gelegd op de hoogte van het kantoor en geeft het gevoelsmatig meer ruimte.

Mastermate VBT groep

Mastermate VBT groep

Boven de bouwmarkt in dit industriële pand bevond zich al een kantoor en een magazijn. Het kantoor werd te klein, omdat er van een andere locatie het kantoor bijgevoegd werd. Omdat het magazijn juist naar een andere locatie verhuisde kwamen hier meters vrij. Een magazijn is geen kantoor dus daar moest wel het nodige aan gebeuren, want hoe krijg je toch een lekker kantoor op een somber industrie terrein, zonder daglicht inval.

Licht & ruimte voor ontmoeting

Door het dak open te maken en een patio toe te voegen hebben we de focus naar een inpandig buiten weten te verleggen. Ook de balie diende geen balie te zijn maar meer een meldpunt. De grootste uitdaging was het personeel, om met hen een voor ieder passende werkplek te vinden was uitdagend omdat er overduidelijk twee stromen waren: de vernieuwers en de meer behouden mensen. Door met hen middels de morfologische kaart te inventariseren hoe de werkprocessen zijn gecombineerd met de producten en diensten van het bedrijf Mastermate is er een verrassend modern kantoor ontstaan op een verrassende locatie, waarin ieders wens is meegenomen.

Flexibele indeling en zonering

Het nieuwe werken invoeren in een bedrijf wat de bouw industrie levert maakte direct duidelijk dat we hier voor een stoer industrieel ogende inrichting gingen kiezen. Voor de ontmoetingsruimte hebben we gekozen voor een open plek. Waar veel licht naar binnen komt en groen aanwezig is. Industrieel kantoor met veel licht. Door het gat in het dak van de patio komt er veel licht binnen dat zorgt voor lichte omliggende ruimtes, die hiervan optimaal profiteren. In de zomer is de patio zelfs de tweede verkeersroute in het gebouw. 

Entree en ontvangstgebied De garderobe is verwerkt in de grote open cirkels. Daarachter is een comfortabele wachtruimte ontworpen met rechts een pantry voor het belangrijkste ingrediënt op de werkvloer: Koffie!

NedMobiel B.V.

NedMobiel B.V.

NedMobiel B.V.

Een kerk waarin een complete glazen toren geplaatst is. Rondom glas op iedere verdieping, met een open kantoor verdieping onder het schip. Voor de trek die op de bovenverdieping ontstond hebben we geprobeerd om met een transparant spanplafond, wat de contouren van de gewelven kon volgen, een mooie en doeltreffende oplossing te vinden. Het doek is er nooit gekomen maar de rest wel. We hebben overal in het project van NedMobiel B.V. gepoogd om zoveel mogelijk de connectie met de kerk en haar ruimtelijkheid te behouden. De glas zijde hebben we allen in tact gelaten. Hierdoor zijn de pantry’s vrij op de verdiepingen geplaatst waardoor de rug van de meubels net zo mooi als de voorkant moet zijn.
 
Multifunctionele ruimte
 
Om de connectie met de kerk te behouden. Hebben we een zijde van de ruimte geheel van glas ontworpen. Zo komt de kerk als het ware in de ruimte.
 
Het nieuwe werken, flex werken etc.
 
Deze werkplek biedt opberggelegenheid aan in de poten van de tafel, zonder extra ruimte te verliezen. En door verplaatsbare wandelementen te plaatsen blijft het een grote open ruimte, maar heb je toch je eigen werkplek.
 
Detail maatmeubel In dit meubel hebben wij de plant in het meubel geïntegreerd. Om zo het groen deel uit te laten maken van het meubels. Verder is er gekozen om op een aantal plaatsen, waaronder de vergadertafel, authentieke elementen terug te laten komen omdat de werknemers het anders een te kille bedoeling vonden.