Kantine/ ontmoetings ruimte Zanten BV

Kantine/ ontmoetings ruimte Zanten BV

Kantine/ ontmoetings ruimte Zanten BV

De kantine van Zanten BV betrof echt een jaren ’70 interieur voorzien van een houten plafond en vouwwand. Het hout hebben we hergebruikt voor de afwerking van de muren boven het oorspronkelijk plafond. De kantine ligt op een parkeerterrein tussen de andere industrie; op de hoeken zijn plantenbakken geplaatst om met het groen het interieur een vriendelijker karakter te geven. De klassieke bar/ uitgifte balie heeft het niet overleefd en is vervangen door een keuken met lange wandopstelling die tevens als buffet dienst kan doen. Lange zichtlijnen & stoere afwerking Een ontmoetingsruimte annex kantine waarbij samen met de eigenaar gekeken is om op een zo doeltreffende mogelijke manier het industriële karakter van de ruimte in te zetten. Informele zit- en werkplek Doordat de kantine niet alleen een plek is om te lunchen en je koffie te halen hebben we ook een woonkamer ingepast, die op een speelse manier door verrijdbare spanpanelen van de rest van de ruimte is af te scheiden. Er zijn verschillende zit- en sta plekken gecreëerd zodat allerhande gebruik mogelijk is. Kantoor meets kantine Het kantoor wordt verlengd en heeft er een extra vergader en overleg ruimte bij gekregen.
SAP personeelsrestaurant

SAP personeelsrestaurant

SAP personeelsrestaurant

Lange zichtlijnen & luxe afwerking zijn toegepast op het SAP personeelsrestaurant. Een ruimte waarbij samen met de eigenaar gekeken is om op een zo doeltreffende mogelijke manier in het korte tijdsbestek van een lunchpauze, het personeel op prettige wijze toch van afleiding e rust te laten genieten. Door het plaatsen van kunst, veel details is een verzorgde warme plek toegevoegd aan het kantoor, waar je door middel van een slimme routing amper merkt dat je vliegensvlug op je plekje landt zonder alle stress die dat normaliter in een drukke kantine te weeg  brengt. Weer een manier om geluk op de werkvloer te krijgen…
Kantoor aan huis Oirschot

Kantoor aan huis Oirschot

Een kantoor aan huis in Oirschot waarin fijn teruggetrokken kan worden. De ruimte is in twee delen gesplitst d.m.v. een verhoging. Op de verhoging het werkgedeelte met veel opbergmogelijkheden. Op het lage gedeelte een plek waar tv gekeken of uitgerust kan worden.

Door het grote dakraam komt er veel licht naar binnen, wat de smalle ruimte wat meer openheid geeft. De grote kasten wanden en schappen geven veel opbergmogelijkheden voor de vele boeken en spullen.

Verder is de vloer donker afgewerkt en de wanden en het plafond wit. Zo wordt de nadruk gelegd op de hoogte van het kantoor en geeft het gevoelsmatig meer ruimte.

Mastermate VBT groep

Mastermate VBT groep

Boven de bouwmarkt in dit industriële pand bevond zich al een kantoor en een magazijn. Het kantoor werd te klein, omdat er van een andere locatie het kantoor bijgevoegd werd. Omdat het magazijn juist naar een andere locatie verhuisde kwamen hier meters vrij. Een magazijn is geen kantoor dus daar moest wel het nodige aan gebeuren, want hoe krijg je toch een lekker kantoor op een somber industrie terrein, zonder daglicht inval.

Licht & ruimte voor ontmoeting

Door het dak open te maken en een patio toe te voegen hebben we de focus naar een inpandig buiten weten te verleggen. Ook de balie diende geen balie te zijn maar meer een meldpunt. De grootste uitdaging was het personeel, om met hen een voor ieder passende werkplek te vinden was uitdagend omdat er overduidelijk twee stromen waren: de vernieuwers en de meer behouden mensen. Door met hen middels de morfologische kaart te inventariseren hoe de werkprocessen zijn gecombineerd met de producten en diensten van het bedrijf Mastermate is er een verrassend modern kantoor ontstaan op een verrassende locatie, waarin ieders wens is meegenomen.

Flexibele indeling en zonering

Het nieuwe werken invoeren in een bedrijf wat de bouw industrie levert maakte direct duidelijk dat we hier voor een stoer industrieel ogende inrichting gingen kiezen. Voor de ontmoetingsruimte hebben we gekozen voor een open plek. Waar veel licht naar binnen komt en groen aanwezig is. Industrieel kantoor met veel licht. Door het gat in het dak van de patio komt er veel licht binnen dat zorgt voor lichte omliggende ruimtes, die hiervan optimaal profiteren. In de zomer is de patio zelfs de tweede verkeersroute in het gebouw. 

Entree en ontvangstgebied De garderobe is verwerkt in de grote open cirkels. Daarachter is een comfortabele wachtruimte ontworpen met rechts een pantry voor het belangrijkste ingrediënt op de werkvloer: Koffie!

Showroom kantoor de Raaij

Showroom kantoor de Raaij

Showroom kantoor de Raaij

Projectfotos

Lange zichtlijnen & stoere afwerking In showroom kantoor de Raaij is samen met de eigenaar gekeken naar een oplossing om op een zo doeltreffende mogelijke manier het industriële karakter van de ruimte in te zetten. Industrieel karakter met ombergrijs Door het toilet en de berging in een donker blok te plaatsen blijft de ruimte helder en leesbaar. Informele zit- en werkplek Samen hebben wij verschillende zit- en werkplekken gecreëerd tussen de showroom in. Zodat de klant ook kan zien hoe het functioneert. Kantoor meets showroom Het kantoor, de werkplekken en de showroom loopt naadloos in elkaar over.