Appartement Nijkerk

Appartement Nijkerk

Appartement Nijkerk

Projectfotos

Dit door Alberts & Van Huut gebouwde complex in Nijkerk wordt als antroposofische architectuur gekenmerkt. Om kort te gaan; alles is scheef en verdraaid. De grote open ruimte boven het centrum van het dorp biedt een mooie basis. We hebben gekeken waar vooral de behoeftes lagen en die waren enerzijds heel praktisch (veel bergruimte) maar ook een gevoel van geborgenheid ontbrak in de openheid van de woning.

Woonkamer met schermen

Persoonlijke spullen een goede plek geven was een belangrijk item in de totstandkoming van dit interieur. Door kamerschermen te plaatsen ontstaat een speelse verdeling. De wisselwerking met buiten komt optimaal tot zijn recht door een luchtige invulling van de raambekleding.

Kasten wand met kunst

In deze wand hebben we een kast gemaakt en in plaats van de kunst op te hangen hebben we het juist geïntegreerd. De doeken waren een erfstuk en leken ons mooi te mixen met een strakkere vorm. Door een donker materiaal en zijn unieke vorm springt de kunst er echt uit en wordt een echte eyecatcher. De (achterliggende) kastruimte valt niet of nauwelijks op.

Wand met verlichting

Een detail van het licht en de kunst. Door de open structuur van de lamp zijn de kunstwerken nog altijd goed zichtbaar en heeft de eettafel toch een duidelijke plek in de ruimte.

Detail schuifpanelen

Zonering van de keuken-eetkamer vs woonkamer is verkregen door spanpanelen te plaatsen die in lijn met de hellingshoek van de architectuur van het gebouw zijn.

Appartement Den Haag

Appartement Den Haag

Appartement Den Haag

Sjoerd Soeters tekende voor dit enorme appartement in Den Haag. Een luxueus complex te midden van de bossen met alle faciliteiten in het complex aanwezig. De enorme verkeersroutes zijn niet erg efficient in ruimte gebruik maar bieden de woning wel een majestueus gevoel. Alles hebben we hier groot uit mogen pakken. In  de keuze van de meubels en kleuren heeft de opdrachtgever vooral zelf zijn stempel er op gedrukt. Woonkamer Oorspronkelijk was het voorzien om er één grote ruimte van te maken maar daarin voelden beiden echtelieden zich niet senang. Daarom is er voor gekozen een aparte tv/ bibliotheek hoek op te nemen en zo de woonkamer wat te verkleinen. De schutter luiken geven een prachtige lichtval en laten de hoge grote ramen goed tot zijn recht komen. Voor de hoogte hebben we een andere manier gevonden om dit wat minder massief te laten ogen door op de muur een lichtlijst te plaatsen, weggewerkt achter een koof v.v. gipsprofielen. Zowel de masterbedroom als het gastenverblijf hebben hun eigen natte ruimten en terras, waardoor een levensloopbestendig en heerlijk woonhuis is ontstaan.