NedMobiel B.V.

NedMobiel B.V.

NedMobiel B.V.

Een kerk waarin een complete glazen toren geplaatst is. Rondom glas op iedere verdieping, met een open kantoor verdieping onder het schip. Voor de trek die op de bovenverdieping ontstond hebben we geprobeerd om met een transparant spanplafond, wat de contouren van de gewelven kon volgen, een mooie en doeltreffende oplossing te vinden. Het doek is er nooit gekomen maar de rest wel. We hebben overal in het project van NedMobiel B.V. gepoogd om zoveel mogelijk de connectie met de kerk en haar ruimtelijkheid te behouden. De glas zijde hebben we allen in tact gelaten. Hierdoor zijn de pantry’s vrij op de verdiepingen geplaatst waardoor de rug van de meubels net zo mooi als de voorkant moet zijn.
 
Multifunctionele ruimte
 
Om de connectie met de kerk te behouden. Hebben we een zijde van de ruimte geheel van glas ontworpen. Zo komt de kerk als het ware in de ruimte.
 
Het nieuwe werken, flex werken etc.
 
Deze werkplek biedt opberggelegenheid aan in de poten van de tafel, zonder extra ruimte te verliezen. En door verplaatsbare wandelementen te plaatsen blijft het een grote open ruimte, maar heb je toch je eigen werkplek.
 
Detail maatmeubel In dit meubel hebben wij de plant in het meubel geïntegreerd. Om zo het groen deel uit te laten maken van het meubels. Verder is er gekozen om op een aantal plaatsen, waaronder de vergadertafel, authentieke elementen terug te laten komen omdat de werknemers het anders een te kille bedoeling vonden.
Appartement Nijkerk

Appartement Nijkerk

Appartement Nijkerk

Projectfotos

Dit door Alberts & Van Huut gebouwde complex in Nijkerk wordt als antroposofische architectuur gekenmerkt. Om kort te gaan; alles is scheef en verdraaid. De grote open ruimte boven het centrum van het dorp biedt een mooie basis. We hebben gekeken waar vooral de behoeftes lagen en die waren enerzijds heel praktisch (veel bergruimte) maar ook een gevoel van geborgenheid ontbrak in de openheid van de woning.

Woonkamer met schermen

Persoonlijke spullen een goede plek geven was een belangrijk item in de totstandkoming van dit interieur. Door kamerschermen te plaatsen ontstaat een speelse verdeling. De wisselwerking met buiten komt optimaal tot zijn recht door een luchtige invulling van de raambekleding.

Kasten wand met kunst

In deze wand hebben we een kast gemaakt en in plaats van de kunst op te hangen hebben we het juist geïntegreerd. De doeken waren een erfstuk en leken ons mooi te mixen met een strakkere vorm. Door een donker materiaal en zijn unieke vorm springt de kunst er echt uit en wordt een echte eyecatcher. De (achterliggende) kastruimte valt niet of nauwelijks op.

Wand met verlichting

Een detail van het licht en de kunst. Door de open structuur van de lamp zijn de kunstwerken nog altijd goed zichtbaar en heeft de eettafel toch een duidelijke plek in de ruimte.

Detail schuifpanelen

Zonering van de keuken-eetkamer vs woonkamer is verkregen door spanpanelen te plaatsen die in lijn met de hellingshoek van de architectuur van het gebouw zijn.