Woning Zevenaar

Woning Zevenaar

Woning Zevenaar

Bij dit project hebben we aan een bestaande jaren 50 woning een ruime aanbouw ontworpen. De staat van het huis was niet al te best, dus een grondige renovatie was nodig. Tevens was de ruimte voor dit samengestelde gezin te klein en was een duurzame aanbouw noodzakelijk. In het ontwerp is rekening gehouden met de nieuwste technieken en materialen om de aanbouw zo duurzaam mogelijk te maken. Met 2 grote daklichten brengen we voldoende daglicht in de woning. De oude keuken/eetkamer en woonkamer worden samen een grote woonkamer. In de aanbouw is er plaats voor een grote leefkeuken en eetkamer. Tevens is hier de masterbedroom met inbouwkasten en een ruime badkamer te vinden. 

Appartement Wassenaar

Appartement Wassenaar

Appartement Wassenaar

Een appartement in Wassenaar wat een maatoplossing biedt voor één persoon; de hele ruimte is open van karakter door plafond hoge taats-deuren en weg te schuiven muren en kasten. Door het omliggende park in het ontwerp op te nemen is een luxueus appartement ontstaan waarin je je ook als alleenstaande niet alleen voelt en er geen “dode” ruimten ontstaan. Alle leefgedeeltes hebben een licht plafond en de volle bouwkundige hoogte. de verkeersruimten zijn donker en verlaagd waardoor het hele appartement leesbaar en ruim aanvoelt waar gewenst. Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Badkamer met teakdek een appartement wat een maatoplossing biedt voor één persoon; met haar persoonlijke voorkeur voor hout in natte ruimten hebben we hier een overdadige luxe kunnen inbouwen waarbij glasmozaïek tegels i.c.m. vol-kern plaat Corian het afwerkingsniveau compleet maken. Garderobe inloopkast deze semi bouwkundige invulling levert een beeld op wat lijkt dat de kast “ingebouwd’ is, door de schuifdeuren in de muren in te laten gaat nergens ruimte kostbare loop ruimte verloren. Zitje opgenomen in dressoir hier hebben wij gekozen voor een multifunctioneel meubelstuk, zodat er een mooi strak meubel behouden blijft. Luxe wonen met comfort Een rustige comfortabele woonkamer waarbij opbergmogelijkheden zijn geïntrigeerd in de meubels zelf. Hierdoor maakt alles deel uit van de ruimte.
Appartement Nijkerk

Appartement Nijkerk

Appartement Nijkerk

Projectfotos

Dit door Alberts & Van Huut gebouwde complex in Nijkerk wordt als antroposofische architectuur gekenmerkt. Om kort te gaan; alles is scheef en verdraaid. De grote open ruimte boven het centrum van het dorp biedt een mooie basis. We hebben gekeken waar vooral de behoeftes lagen en die waren enerzijds heel praktisch (veel bergruimte) maar ook een gevoel van geborgenheid ontbrak in de openheid van de woning.

Woonkamer met schermen

Persoonlijke spullen een goede plek geven was een belangrijk item in de totstandkoming van dit interieur. Door kamerschermen te plaatsen ontstaat een speelse verdeling. De wisselwerking met buiten komt optimaal tot zijn recht door een luchtige invulling van de raambekleding.

Kasten wand met kunst

In deze wand hebben we een kast gemaakt en in plaats van de kunst op te hangen hebben we het juist geïntegreerd. De doeken waren een erfstuk en leken ons mooi te mixen met een strakkere vorm. Door een donker materiaal en zijn unieke vorm springt de kunst er echt uit en wordt een echte eyecatcher. De (achterliggende) kastruimte valt niet of nauwelijks op.

Wand met verlichting

Een detail van het licht en de kunst. Door de open structuur van de lamp zijn de kunstwerken nog altijd goed zichtbaar en heeft de eettafel toch een duidelijke plek in de ruimte.

Detail schuifpanelen

Zonering van de keuken-eetkamer vs woonkamer is verkregen door spanpanelen te plaatsen die in lijn met de hellingshoek van de architectuur van het gebouw zijn.