Kantoor Solareis

Kantoor Solareis

Kantoor Solareis

(foto’s door foto Mireat)

Voor het kantoor van Solareis zijn we vrijwel volledig circulair aan de slag geweest. In dit nieuwe pand hebben we door middel van veel hergebruikte materialen een solide basis neergezet voor een spannend kantoor in een anders doorsnee open ruimte. De wens was er ook vanuit de opdrachtgever om gebruik te maken van tweedehands en refurbished meubilair om het kantoor aan te kleden en dat geeft een heel fijn eindresultaat. Daarnaast hebben we door middel van ruwe materialen een volledig uniek en stoer interieur gerealiseerd wat na het gebruik in het kantoor, zo weer terug kan naar de tweede hands bouwmaterialen handel.

Van schets tot uitvoer, het ontwerp is volledig in het beheer van van Keulen Ontwerp geweest.

Absolute Advocaten

Absolute Advocaten

Absolute Advocaten BV

Voordat Absolute advocaten intrek namen in het nieuwe pand was er een kleine verbouwing nodig. Met het oog op circulair en duurzaam is gekeken naar een oplossing op maat met veel groen. In plaats van allemaal een eigen kantoor is bij dit pand gekozen voor een kantoortuin, door al het groen bijna letterlijk. Tevens is gekozen om de routing iets om te gooien en de akoestiek goed aan te pakken in alle ruimtes. 

Scholten Verlichting

Scholten Verlichting

Scholten Verlichting

In dit kantoor dat tevens als showroom dient is er een industrieel en fris ontwerp ontstaan, waarbij de vele en verschillende verlichtingsarmaturen een plaats hebben gekregen. Er is vooral ook gelet op de details en afwerking van verschillende onderdelen. De belijning is doorgetrokken op verschillende manieren om het geheel op elkaar aan te laten sluiten. Door vooral zwart en wit te gebruiken in de ruimte is de ‘woonkamer’ extra opvallend door het contrast dat er ontstaat. 

Bakkerij Huissen

Bakkerij Huissen

Bakkerij Huissen 

In deze voormalige supermarkt en kliniek hebben wij de plannen gemaakt om deze bakkerij te maken. Met een minimaal budget toch een duurzame invulling vinden, we denken dat het gelukt is. We hebben het door middel van toepassing van veel hout een robuuste en eco-vriendelijk  gebruik en uitstraling gegeven. De eigenaar staat zelf vaak achter de toonbank en kan door de langgerekte met alle klanten een praatje maken/ iets over zijn producten vertellen, zelfs de mensen die een kopje koffie zitten te drinken. Het daarvoor bedachte zitje bij de entree geeft hiertoe ook naar de straatzijde een vriendelijke en warme uitstraling.
Center for Applied Games

Center for Applied Games

Center for Applied Games

Center for applied games i.s.m. Valery Chong. In het oude tattoo museum werd er een samenwerking opgestart tussen diverse bedrijven die allemaal een onderdeel vormde in de totstandkoming van applied games. Creatieve geesten in een booming markt met allemaal hun eigen specifieke wensen. Als gemene deler was het snel kunnen overleggen met elkaar een absolute must alsook het kunnen ‘scrummen”.

We hebben er voor gekozen om de verbindende factor binnen het geheel te voorzien van een beeld waar je vrolijk van wordt. Eerst dachten we aan een enorme raket, een moswand….maar al snel werd het een groene muur. Compleet met bewatering, kunstlicht en snoeionderhoud is hier een oase ontstaan waar iedereen langs moet om boven te komen.

Voor de werkplekken is voor CO-werk gekozen omdat het hier een duurzaam modulair systeem betrof. Hierin kon van alles worden opgenomen: zitjes, groen en akoestische voorzieningen. Op de begane grond hebben we een ontvangst ruimte gemaakt die door de opdrachtgever al snel tot wasmachine is gedoopt. Hierin moest het mogelijk zijn om klanten te ontvangen en ze ook een blik in het proces te bieden alsook de stand van zaken over hun eigen game. Ook diende hierin duidelijk een quality-statement gemaakt te worden; ” je bent hier wel binnen was bij een partij die haar vak kent”. Het resultaat is een super luxe episch centrum, voorzien van draaibare bankjes die i.c.m een laptop het scherm aan de muur bedient.

Lange zichtlijnen & een monumentaal pand waardige afwerking Ontmoetingsruimten zijn door het gehele gebouw opgenomen op te verwachten en minder te verwachten locaties waarbij we zo veel mogelijk gebruik hebben gemaakt van bestaande nissen en openingen om het klassieke karakter van het pand in tact te laten. Hierdoor is een formele en informele routing in het pand gebracht.

Informele zit- en werkplek Doordat de pantry niet alleen een plek is om te lunchen en je koffie te halen hebben we daar ook een woonkamer ingepast. Er zijn verschillende zit- en sta plekken gecreëerd zodat allerhande gebruik mogelijk is. Groene muur Een huzarenstukje wat mogelijk is qua techniek in een pand. Het beeld wat het oplevert is echt heel gaaf waarbij iedere bezoeker als gebruiker tot op de dag van vandaag een opmerking over die mooie verticale tuin maakt.