Woning Huissen

Deze voormalige apothekerswoning beschikt over 3 ruime woonlagen. Probleem echter was de verbinding tussen de verschillende woonlagen en het apothekers gedeelte met de woning op een fijne manier te verbinden. Door muren te breken en een grote woonkeuken te realiseren in het souterrain is de leefbaarheid hier vergroot. Een grote glazen aanbouw met wenteltrap verbindt het souterrain met de ruime woonkamer. Door toepassing van verlichting over de gehele hoogte van de woning in het trappenhuis is ook op deze manier de verbinding gemaakt tussen de verschillende woonlagen. De masterbedroom is voorzien van tv in het voeteneind van het bed, een grote walk-in garderobe en een ruim opgezette badkamer met o.a. sauna. Tevens is er een aparte badkamer gerealiseerd voor de kinderen.

We zijn aan de slag gegaan met een haalbaarheidsstudie om mogelijk tot aanschaf van een woning over te kunnen gaan. Dit gaf een dermate beeld dat de familie besloot om het onderhandelingstraject voor de woning in te gaan, met een vlotte koopafwikkeling tot gevolg. Al snel volgde de aanschaf waarna wij ook weer in beeld kwamen om een jong gezin met hun roots stevig in het Lingewaardse van een passend ontwerp voor hun thuis te voorzien. Vragenlijsten over leef-wensen maar ook het duidelijk afgeven van referentie beelden van andere projecten die ze heel geslaagd vonden, vormden hierbij het uitgangspunt.

Onderstaand de ervaring van de klant:

“De speerpunten van van Keulen zoals Ecologisch en duurzaam staat niet als eerste op onze prioriteiten lijst maar in combinatie met de juiste beleving en beplanting, lijken dit toch noodzakelijke elementen voor een toekomst-proof plan, immers hebben we ook gekeken naar levensloopbestendigheid en een gefaseerde uitvoer. Belangrijker hierbij is het feit dat zij een fijne woonomgeving voorstaan en daarbij eco inzetten om tot het optimale resultaat te komen. We dachten hiermee dan ook een goede partner aangehaakt te hebben om van een gedateerde woning die overkomt als een donkere Duitse Stube, een moderne woning te maken. Hoe een moderne woning er precies uitziet voor ons, heeft van Keulen Ontwerp samen met ons ontdekt. Om je thuishaven door een ander te laten ontwerpen is een intensief traject, waarin we zonder veel omwegen tot een eindresultaat gekomen zijn. We zijn er blij mee, oordeel zelf:”