Pluktuin

 

Zoals je vorige week al hebt kunnen zien, zijn we bezig met een aanbouw voor een vrijstaande woning. De technische uitwerking is nu prioriteit om verder te kunnen met de aannemer en prijsvorming. Maar de binnenzijde, de beleving en de tuin zijn onze belangrijkste basis als wij een ontwerp maken; altijd rekening houdend met de omgeving!

 

Dit samengestelde gezin met in totaal 7(!) kinderen (als ze allemaal thuis zijn), moet natuurlijk wel samen aan tafel kunnen zitten. Daarvoor hebben we in de uitbouw een grote leef-keuken getekend, met daarbij een even grote stam-tisch waar het gehele gezin samen kan komen. De verbinding met de tuin wordt vanuit de keuken gemaakt door het terras in het verlengde te leggen. Vanuit de slaapkamer is er vooral zicht op al het groen in de tuin.

 

Een grote aanbouw aan de achterzijde betekent ook een deel van de tuin afsnoepen en daarmee is ook een nieuwe tuininrichting noodzakelijk. De huidige tuin is vooral een kaal grasveld zonder enige beschutting. Middels een duidelijke belijning en functie voor de tuin, hebben we een voorstel gemaakt voor een pluktuin. Met in het verlengde van het terras een zitkuil die achter een langwerpige waterpartij is. Een bomen rij langs de rand van het perceel moet de tuin in de zomer aangenamer maken en tevens het zicht gedeeltelijk blokkeren naar de buren voor wat meer privacy. Verder is er plaats voor pluk bomen achterin de tuin en plukstruiken voor de waterpartij. Een bloemborder langs het terras en looppad maakt de tuin af en zorgt voor een frisse blik vanuit de leef-keuken en de slaapkamer.

 

#recycle #hergebruik #duurzaam #interiorarchitect #binnenhuisarchitect #duurzaam #sustainable #hout #wood #hsb #insert #binnenhuisarchitect #cirkelstad #vankeulenontwerp #reuse #bottomup #biophylic #socialcapital

 

 

 

circulaire bar solareis

Een grote stam-tisch naast de ruime leef-keuken. 

circulaire bar solareis

De keuken staat in een lijn met het terras en verder in de tuin een grote zitkuil.

circulaire bar solareis

Vanuit de slaapkamer is er ruim zicht op het groen in de tuin.

Wil je ook een plan? Klik dan hier:

Wonen

Werken

Je kunt ons hier volgen:

Disclaimer: wij trachten als gentlemen te handelen en te cureren, mochten er ondanks de grote zorg toch zaken niet naar wens zijn of is er een andersoortig hiaat, stellen wij het zeer op prijs om hiervan op de hoogte gesteld te worden en doen wij er alles aan het zo snel mogelijk te corrigeren. Alvast dank voor uw medewerking. Wil je (een deel van) dit blog bericht gebruiken, zorg dan altijd voor een duidelijke vermelding van txt incl. werkende link:“Door Hubert van Keulen, van Keulen Ontwerp. Ga naar www.vankeulenontwerp.nl voor het aanvragen van meer info.

Contactformulier

Bent u particulier of bedrijf