Het circulaire product

 

Modules

Ozo biedt interieurs voor organisaties die een eerlijk, circulair en flexibel interieur zoeken. Of je nu organisaties adviseert als architect of projectinrichter of je koopt als organisatie zelf een interieur in, we gaan samen op zoek naar de beste toepassing.

We bieden onderstaande producten en diensten aan. Samen of apart, dat is aan jou.

Wat houden deze producten en diensten in?

  • Ozo modules zijn robuuste elementen van CLT  zoals banken, tafels, spreekunits en plantenbakken. Deze modules zijn het meest geschikt voor hergebruik.
  • Ozo specials zijn op maat gemaakte extra’s van CLT zoals wanden, vensterbanken en planken in afwijkende vormen. Deze specials zijn gedeeltelijk geschikt voor hergebruik.
  • Maatwerk afbouw van CLT met een bouwkundig (afwerkings)karakter zoals koven en afwerklatten. Deze onderdelen zijn gedeeltelijk geschikt voor hergebruik.
  • Aanvullende producten van derden zoals akoestische wandbekleding, kussens, bureaustoelen, tapijt en planten. De producten die wij leveren of adviseren zijn streng geselecteerd op hun duurzaamheid.

Materiaal

Ozo is puur en eenvoudig. Alle producten zijn van CLT (Cross Laminated Timber), ofwel kruislaaghout. Dit is een innovatief houtbouwproduct. De sterke, massief houten platen zijn opgebouwd uit drie of meer lagen kruislings verlijmde houten lamellen. Door de enorme stevigheid kunnen ook wanden en vides gemaakt worden en is CLT zelfs een volwaardige vervanging voor metselwerk of beton.

De elementen die wij leveren, moeten steeds opnieuw te gebruiken zijn. Daarom wordt zo veel mogelijk gewerkt met vaste afmetingen en vormen. De elementen worden zo weinig mogelijk bewerkt. Dit betekent dat de constructie, schroeven, leidingen e.d. meestal zichtbaar blijven. Dit geeft een robuuste, stoere uitstraling en zo is alles later weer makkelijk uit elkaar te halen.

Hout heeft een prettige, warme uitstraling en een natuurlijke vochtregulerende en isolerende werking. Hierdoor heeft hout een positieve invloed op het binnenklimaat en het energiegebruik.

Hout is één van de meest basale bouwmaterialen. Het is een hernieuwbare grondstof; bij voldoende aanplant zal er altijd voldoende hout ter beschikking zijn. Als je met hout bouwt, lever je een waardevolle bijdrage aan klimaat- en milieubescherming.

Elke seconde groeit in Oostenrijk – waar ons duurzaam verbouwde hout vandaan komt – één kubieke meter hout. Onze leverancier is een PEFC-gecertificeerd bedrijf en werkt voornamelijk met sparren, lariks en dennen.

Als je de modules na verloop van tijd bij ons inlevert, maken wij nieuwe producten van het hout. Als dat na verloop van tijd niet meer gebeurt, is er nog steeds geen sprake van afval. De restmaterialen zijn namelijk volledig biologisch afbreekbaar of ze worden gebruikt als hoogwaardige grondstof voor bijvoorbeeld multiplex.