Om gek van te worden…

 

Deze week was Milaan, Facilitair en Design District. Lastig kiezen maar wij zijn voor DD gegaan. Wat zij er toch n pareltjes; onderstaand onze highlights!

Afgelopen week (8-10 juni) was het weer tijd voor Design District in de historische Van Nelle Fabriek in Rotterdam. In dit mooie pand hebben we weer gekeken naar de nieuwe producten en materialen van onze collega’s en zoals ieder jaar was er weer van alles te zien. 

We beginnen met de mooie producten van Het Stille Verzet en The Green Elephant. Bij The Green Elephant hebben ze vele mooie producten die meestal bio-based of circulair zijn. Natuurlijke materialen als mos en boomschors, maar inmiddels ook biologisch afbreekbaar vilt! Is het product echt niet meer te gebruiken of toe te passen in een andere vorm? Gooi het vilt op de composthoop en hij is binnen 6 weken weg.

Bij het Stille Verzet zijn ze altijd opzoek naar mooie akoestische oplossingen. Met de materialen van The Green Elephant maken ze de mooiste wanden, lampen en andere maatwerk oplossingen voor ieder kantoor. Het Stille Verzet heeft het zelfde doel als wij: om zo circulair mogelijk te werk te gaan!

Daarnaast is bamboe hot! Het groeit ontzettend snel en heeft eenmaal verwerkt een zeer mooie uitstraling en vele toepassingsmogelijkheden. Massief bamboe is slijtvast, sterk en niet onbelangrijk vormvast. Bij Atona Furniture hebben ze er voor gekozen om bamboe als basis te gebruiken voor al hun producten. Zo hebben ze inmiddels verschillende tafels, kasten en verlichting en zijn nog meer producten in ontwikkeling. Zeker de moeite waard om eens te kijken naar de mogelijkheden van bamboe.

In Denemarken weten ze ook goed hoe je duurzame producten maakt. Het bedrijf Wehlers maakt stoelen en tafels met een belangrijk basismateriaal; visnetten. Naast het gebruikelijk recyclen van flesjes en ander verpakkingsmateriaal, gebruiken ze dus ook visnetten die niet meer in gebruik zijn, deze worden verzameld uit de zee of door de vissers zelf ingeleverd. Daarna worden ze schoongemaakt, uit elkaar gehaald en tot plastic korrels verwerkt die vervolgens weer worden gebruikt om onder andere de zittingen te persen. Mooi design en zeer duurzaam bezig, zo draagt iedereen z’n steentje bij.

Design District was weer een succes en we zijn er volgend jaar weer bij!

 

 

 

 

circulaire bar solareis
Biodegradable Petvilt van The Green Elephant

 

circulaire bar solareis
Bamboe meubels van Atona

 

circulaire bar solareis
Het Deense merk Wehlers met stoelen van visnetten.

Wil je ook een plan? Klik dan hier:

Wonen

Werken

Je kunt ons hier volgen:

Disclaimer: wij trachten als gentlemen te handelen en te cureren, mochten er ondanks de grote zorg toch zaken niet naar wens zijn of is er een andersoortig hiaat, stellen wij het zeer op prijs om hiervan op de hoogte gesteld te worden en doen wij er alles aan het zo snel mogelijk te corrigeren. Alvast dank voor uw medewerking. Wil je (een deel van) dit blog bericht gebruiken, zorg dan altijd voor een duidelijke vermelding van txt incl. werkende link:“Door Hubert van Keulen, van Keulen Ontwerp. Ga naar www.vankeulenontwerp.nl voor het aanvragen van meer info.

Contactformulier

Bent u particulier of bedrijf