Lieve mensen,

Het zit er weer bijna op, dit bijzondere jaar vol ups en downs.

De oorlog in Oekraïne is er een waar ook wij niet omheen kunnen. Deze strijd lijkt ver weg, maar heeft veel impact op onze manier van leven. Energieprijzen zijn toren hoog, sommige levensmiddelen schaars, maar bovenal voor onze tak van sport: bouwmaterialen zijn flink duurder geworden. En deze verandering gaat impact hebben op onze toekomst als ontwerpers. Hoe gaan we efficiënt om met materiaal en mankracht? En hoe kunnen we nog meer gebruikte materialen gebruiken als alternatief? Vragen die er altijd zijn, maar voor 2023 belangrijker zijn dan ooit!

2022 was ook voor van Keulen Ontwerp een bewogen jaar. Fysieke klachten hebben vanaf de zomer een grote impact gehad op het functioneren als interieurarchitect. Lange tijd gebonden aan huis en niet de deur uit kunnen is lastig en ontregelt vrijwel alles. Al een paar maanden zit er een stijgende lijn in, dus langzaamaan ziet het er beetje bij beetje een stuk beter uit.

Ondanks dit hebben we dit jaar weer veel werk kunnen verrichten. Hieronder een kleine greep uit onze werkzaamheden in 2022:

We hebben in het voorjaar een kantoor van Unica duurzaam kunnen verbouwen. Met circulaire en duurzame materialen is deze werkruimte een frisse en fijne omgeving geworden, waar men met veel plezier kan werken.

Voor een jaren 50 woning hebben we een compleet ontwerp gemaakt inclusief de voorbereidingstekeningen voor de bouw. Een woning die zelf grondig verbouwd moet worden en waar aan de achterzijde een grote aanbouw komt. Deze wordt als HSB uitgevoerd en met duurzaam isolatiemateriaal gemaakt, zodat de milieu-impact minimaal is en er duurzaam gebouwd kan worden.

Een van de hoogtepunten van dit jaar was toch wel de trip naar Kopenhagen, op uitnodiging van de collega’s van Two Work & Fritz Hansen. Rond het 150-jarig jubileum van Fritz Hansen was er van alles georganiseerd door de stad heen. Met ons reisgezelschap hebben we mooie ontwerpen kunnen zijn van het bedrijf zelf, maar ook van Arne Jacobsen. Tegelijk met het jubileum waren het ook nog de ‘circulair furniture days’ waarbij ook andere merken waren vertegenwoordigd.

Tevens hebben we richting het einde van het jaar een mooi kantoor kunnen verbouwen. Druk bezig geweest met de kwast, het tapijt en de plafonds. Het grootste deel is gedaan en het resultaat is al prachtig! Met onder andere een uniek circulair tapijt in de vorm van hexagons op de vloer en de muur. Circulaire krijtverf op alle muren geven het geheel een compleet andere uitstraling. We gaan nog wat laatste puntjes aanpakken en eind januari 2023 is dan toch echt de oplevering en de opening van het nieuwe kantoor.

Naast al dit zijn er uiteraard tal van andere projecten om over te praten en om naar uit te kijken in het nieuwe jaar… We sluiten dit bewogen en mooie jaar af en gaan met goede moed een nieuw jaar in vol nieuwe kansen en mogelijkheden.

Voor nu wensen we jullie fijne feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar!

p.s. We zijn gesloten van 27 t/m 30 december, vanaf 2 januari staan we weer klaar voor je!

‘ Laten we er samen voor zorgen dat de wereld mooi en leefbaar blijft.’

Neem contact op, we helpen je graag verder…..

Plannen maken…?!

Wil jij ook graag een plan wat niet ophoudt bij de voordeur? Wij kunnen je helpen bij het implementeren ervan in je verbouw en interieur plannen voor je woning , kantoor of andersoortige ruimte met meer beleving en comfort. Duurzaamheid, flexibiliteit, goede akoestiek en gezond materiaalgebruik zijn hierbij onze standaard. Like, deel of commentaar….graag!!

Ik wil een plan:

Wonen

Werken

Disclaimer: wij trachten als gentlemen te handelen en te cureren, mochten er ondanks de grote zorg toch zaken niet naar wens zijn of is er een andersoortig hiaat, stellen wij het zeer op prijs om hiervan op de hoogte gesteld te worden en doen wij er alles aan het zo snel mogelijk te corrigeren. Alvast dank voor uw medewerking.
Wil je (een deel van) dit blog bericht gebruiken, zorg dan altijd voor een duidelijke vermelding van txt incl. werkende link:“Door Hubert van Keulen, van Keulen Ontwerp. Ga naar www.vankeulenontwerp.nl voor het aanvragen van meer info.