HSB
Voor deze vrijstaande woning hebben we de opdracht gekregen om een mooie aanbouw te ontwerpen en te realiseren. Een jaren 50 woning met een eigentijdse moderne aanbouw. Hoe dit te realiseren?
We zijn uiteraard middels de gebruikelijke stappen van een schetsontwerp naar aanleiding van het kennismakingsgesprek, via het Voorlopig Ontwerp naar het Definitief Ontwerp aan het werken. Hierbij staat duurzaamheid constant midden in het ontwerp. Welke technieken gaan we gebruiken ter vervanging van de Cv-installatie? Hoe gaan we de bestaande woning isoleren? En vooral hoe gaan we de aanbouw realiseren?
De beste keuze volgens ons? HSB, oftewel Houtskeletbouw. Deze beproefde bouwmethode is stukken goedkoper, lichter en sneller te bouwen. De fundering hoeft minder zwaar te zijn en de bouw is een stuk droger (geen water nodig voor cement etc., wat vervolgens jaren nodig heeft om te verdampen) Maar het is vooral hartstikke duurzaam. Daarnaast kijken we uiteraard ook welke materialen het meest geschikt zijn voor bijvoorbeeld de isolatie. Houtwol is bijvoorbeeld een goed alternatief voor de meest gangbare materialen: zo bestaat het hele pakket uit één materiaal en dat is cellulose.
We willen de klant het best mogelijk leefklimaat bieden, daarom kiezen wij ervoor om dampopen te bouwen. Dit zorgt ten opzichte van de traditionele opbouw voor een beter leefklimaat en betere luchtvochtigheid in de ruimtes.
Om zo circulair mogelijk te zijn kijken we via een circulaire marktplaats voor de juiste materialen en bijvoorbeeld de ramen en puien. Dit brengt een uniek karakter en tevens een mooi circulair gebouw.
#recycle #hergebruik #duurzaam #interiorarchitect #binnenhuisarchitect #duurzaam #sustainable #hout #wood #hsb #insert #binnenhuisarchitect #cirkelstad #vankeulenontwerp #reuse #bottomup #biophylic #socialcapital

De leefruimte op de begane grond wordt aanzienlijk groter door de aanbouw.
Wil je ook een plan? Klik dan hier:
Wonen
Werken
Je kunt ons hier volgen: