Het ontwerpproces: wat is het recept!?

Welke zaken zorgen er voor dat je zakelijke interieur een bedrijfsinvestering is waarin je mensen ook daadwerkelijk beter presteren? Dat vraagt om een plan waarbij de mensen inbreng hebben in het ontwerpproces. Want we zien heel veel beelden voorbij komen van realisaties waar door alleen veel planten in te passen, het kantoor dit zou bewerkstelligen. Een mooie eerste stap maar zo simpel is het nou ook weer niet. Het ontwerpproces: wat is het recept?

De bouwstenen voor een goed kantoor ontwerp bestaan uit:

-Groen toevoegen voor betere lucht kwaliteit en bewezen een goed gemoed voor de aanschouwers er van.

-Bewuste keuzes maken in het gebruik van materialen. De door ons ingebrachte materialen zijn in Nederland verkregen en hebben geen uitstoot van schadelijke stoffen

-Goede omgeving faciliteren die alle voorkomende werkzaamheden ondersteunen

-Afwisseling, variatie en uitdaging inbrengen. Dat is goed voor de mens waarbij zaken als verrassing/spel element/bijzonderheid, eigendom vs. weinig ruimte ruimte voor creativiteit van belang zijn

-Beweging inbrengen i.c.m. een playful omgeving

-Betere temperatuur, licht & luchtkwaliteit, akoestiek -waarin meer (informele) ontmoetingen

-Energie van mensen boosten & gezonder eten (aanbieden?)

Door al die ingrediënten samen te bespreken en af te wegen ontstaat er een logische uitkomst aan ontwerpkeuzes. Hoe vervolgens het ontwerp er uit kan zien kun je zien in de bijgevoegde animatie!

Onze missie is om mensen te inspireren om in hun woon- en werkomgeving duurzaamheid en bewust leven te omarmen en hier volop van te genieten. Niet voor even maar door jarenlang bij te dragen aan het levensgeluk van de gebruikers waarbij de wereld minimaal belast wordt met toxische stoffen, afval en onnodig vervuilende productie. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat je het me weten?

Hier zie je in een animatie, na inventarisatie met het personeel, hoe een kantoor vorm krijgt

Foto Mireat

Deze receptie bij autogarage Vilier hebben we veranderd naar een fijne ruimte vv hoogte verstelbare bureaus, goede akoestiek en zicht op de tuin en het groen…meer werkgeluk

Foto Mireat

De receptie bij autogarage Vilier hebben we veranderd middels een natuurlijk plafond met meer opslag aan het plafond!

‘ Laten we er samen voor zorgen dat de wereld mooi en leefbaar blijft.’

 

Neem contact op, we helpen je graag verder…..

 

Plannen maken…?!

Wil jij ook graag een plan wat niet ophoudt bij de voordeur? Wij kunnen je helpen bij het implementeren ervan in je verbouw en interieur plannen voor je woning , kantoor of andersoortige ruimte met meer beleving en comfort. Duurzaamheid, flexibiliteit, goede akoestiek en gezond materiaalgebruik zijn hierbij onze standaard. Like, deel of commentaar….graag!!

Ik wil een plan:

Wonen

Werken

Je kunt ons hier volgen:

Disclaimer: wij trachten als gentlemen te handelen en te cureren, mochten er ondanks de grote zorg toch zaken niet naar wens zijn of is er een andersoortig hiaat, stellen wij het zeer op prijs om hiervan op de hoogte gesteld te worden en doen wij er alles aan het zo snel mogelijk te corrigeren. Alvast dank voor uw medewerking. Wil je (een deel van) dit blog bericht gebruiken, zorg dan altijd voor een duidelijke vermelding van txt incl. werkende link:“Door Hubert van Keulen, van Keulen Ontwerp. Ga naar www.vankeulenontwerp.nl voor het aanvragen van meer info.

Contactformulier

Bent u particulier of bedrijf