Groen is altijd fijn in een kantoor. Mensen bloeien er van op en presteren er beter door. Ook is bewezen dat zeker in diit soort donkere dagen waar we momenteel in zitten, minder snel last krijgen van de winterdip. Kortom wees goed voor je mensen en poot eens een plant in kantoor!

 

Gewoon wat punten waar je op kunt letten in je kantoor inrichting; meer licht en groen in het kantoor

Voor het kantoor van LUUM…

zijn we vrijwel volledig circulair en duurzaam aan de slag geweest. In dit nieuwe pand hebben we door middel van veel hergebruikte materialen een solide basis neergezet voor een spannend kantoor in een anders doorsnee open ruimte. De wens was er ook vanuit de opdrachtgever om gebruik te maken van tweedehands en refurbished meubilair om het kantoor aan te kleden en dat geeft een heel fijn eindresultaat.

Van schets tot uitvoer, het project wat je hier ziet is volledig in het beheer van van Keulen Ontwerp geweest.

Maatwerk balie

De balie die er al stond hebben we opnieuw bekleed en er wat zaken in opgenomen die het extra af maken. Een afval bak en een digitaal betalingluikje voor de Pin . Een belangrijke afweging zou altijd moeten zijn, moet het echt weg of kan het met wat mits en maren nog een ronde mee…. 

…Overal is C2C gecertifieerd tapijt gebruikt, maar wist je dat dit ook een prima akoestische demper is die er ook nog eens decoratief uitziet, zo opkruipend tegen de muur…

tevensGebruik wat reeds aanwezig is

 

…nadat de vraag beantwoord is wat er wel en niet noodzakelijk moet komen is er ook de vraag wat kun je direct hergebruiken vanuit je pand. Plafondplaten zijn zo’n in te zetten materiaal wat voor veel doeleinden her inzetbaar is, wij hebben ze oa ingezet voor het bekleden van magazijn kasten.

Langere zichtlijnen zorgt voor meer licht en betere orientatie

 

…Mensen vinden het prettig om te weten waar ze precies zijn in een gebouw. Door extra ramen te plaatsen komt licht tevens dieper in het gebouw. Komt daarmee de privacy in het gedrang is gematteerd glas vaak een uitkomst.

De details maken het af

Door consequent voor hout of hergebruikt materiaal te kiezen komt er rust en consistentie in het ontwerp. Iedereen die zijn jas ophangt is meteen bewust van het feit dat er over het interieur is nagedacht…

 

….iets vind je mooi of niet. Maar deze kartonnen armaturen komen pas volledig tot hun recht als ze ook branden, zacht warm licht vult de ruimte.

Maatwerk keuken

De pantry die er al stond hebben we opnieuw bekleed en de bovenkastje weggehaald(daar stond al jaren niks meer in). Een belangrijke afweging zou altijd moeten zijn, moet het echt weg of kan het met wat mits en maren nog een ronde mee….