Dobberen op de grachten in Rotterdam

We dobberen wat af zul je wellicht denken. Toch was het in Rotterdam een bezoek, zoals het de stad betaamd, met een wat hoger werkkarakter; door #Architectenweb georganiseerd symposium rond ontwerpen met de natuur, in het festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand, juni 2023.

 

Mooie sprekers en presentaties door Marlies Zuidam van FAAM architects; Philomene van der Vliet van BOOM! Landscape; Steven Delva van DELVA Landscape, Architecture & Urbanism; en Cees van der Veeken van LOLA Landscape Architects.

De belangrijkste punten om mee te nemen;

Ecoloog vanaf meet af aan inzetten bij ontwikkeling groot als klein. Betrokken partijen ook na oplevering informeren ( trots maken en houden)

Kijk naar de bestaande ecosystemen in een buurt. Om groen op hoogte in een gebouw te krijgen moet je de techniek als eerste vormgegeven en niet op bezuinigen.

Continuïteit van opdrachten van belang om focus vast te houden in een gebied; uit t een volgt t ander, schakel van opdrachten als olievlek. Neem economische belangen mee en kijk wat er sowieso moet gebeuren om maximaal haalbare te realiseren (vorm je eigen agenda).

Check reality vanaf start tot einde.

Groen coachen en niet beheren.

Cryptisch en bondig, als je meer wilt weten laat het weten.

…de entree tot het festivalhart is via de Maassilo…..

…drie kofschepen vormen het het festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand! Hier de bottom up reuringmakers; skateboarden op de middelste boot…

…aan deze maand is ook een prijsvraag verbonden die getoond wordt op de derde boot. Op dezelfde locatie wordt binnenkort gestart met het maken van een drijvend stadspark…

…op de bouw van het park is al een voorzet gemaakt door de locatie van de lezingen als een park in te richten. Supergaaf hoe je je op de bodem met gras onder je voeten, ondanks de stalen ommuring, waant in een echt stukje groen met …

…langzaam groeiende paddestoelen🧐..

‘ Laten we er samen voor zorgen dat de wereld mooi en leefbaar blijft.’ Neem contact op, we helpen je graag verder…..

Plannen maken…?!

Wil jij ook graag een plan wat niet ophoudt bij de voordeur? Wij kunnen je helpen bij het implementeren ervan in je verbouw en interieur plannen voor je woning , kantoor of andersoortige ruimte met meer beleving en comfort. Duurzaamheid, flexibiliteit, goede akoestiek en gezond materiaalgebruik zijn hierbij onze standaard. Like, deel of commentaar….graag!!

Ik wil een plan:

Wonen

Werken

Disclaimer: wij trachten als gentlemen te handelen en te cureren, mochten er ondanks de grote zorg toch zaken niet naar wens zijn of is er een andersoortig hiaat, stellen wij het zeer op prijs om hiervan op de hoogte gesteld te worden en doen wij er alles aan het zo snel mogelijk te corrigeren. Alvast dank voor uw medewerking. Wil je (een deel van) dit blog bericht gebruiken, zorg dan altijd voor een duidelijke vermelding van txt incl. werkende link:“Door Hubert van Keulen, van Keulen Ontwerp. Ga naar www.vankeulenontwerp.nl voor het aanvragen van meer info.