​De nuchtere aanpak om tot iets moois en verantwoords te komen.

Stel je voor: je bedrijf gaat verhuizen, wat doe je dan? Bel je eerst een interieurarchitect? Dat is uiteraard wel een goede stap, zo kun je samen je wensen inventariseren en in ons geval ook je duurzaamheidsambities bepalen. Dat is voor deze opdracht ook zo gegaan en hier lagen de ambities hoog! Naast een gebruikelijke ronde met de morfologische kaart om vooral te ontwerpen wat er gewenst wordt, hebben we nagenoeg alles met tweedehands materiaal ontwerpen en uitgevoerd.

Wat is daar nuchter aan? Dat zit hem er vooral in door je niet alleen te laten leiden door certificering zoals Breeam o.i.d. maar door je gezond verstand. Door voor al je noodzakelijke bouwkundige materialen voor vloeren, wanden en vast meubilair  één materiaal, HOUT, te kiezen, zijn de voordelen legio:

  • op het moment dat het interieur niet meer volstaat is afvoer stukken eenvoudiger. Niets hoeft gescheiden van elkaar.
  • als je je interieur wilt  aanpassen werkt dat veel simpeler tijdens de uitvoer.
  • dit is supersterk Een onverzaagd hout is steeds opnieuw te gebruiken, dus deze kunnen gewoon terug naar de bouwmaterialen groothandel en leveren weer geld op (i.p.v. afvoerkosten).
  • Hout is bio-based dwz. hergroeibaar.
  • er zitten geen chemische stoffen en die komen ook niet vrij.

En dat alles ook nog eens in een fijn vormgegeven jasje, zo ben en blijf je flexibel als bedrijf, kun je toe met een relatief beperkt budget en ben je verantwoord bezig doordat je ook nog eens bijdraagt aan een schoner milieu. Immers voor jouw kantoor hoeft er niets aangeplant of gekapt, je hebt voor een periode X een stapel gebruikt hout in huis. 

Mocht je ons volgen wij hebben al meerdere keren op social media de beelden van de fotograaf toegezegd. Nu ze er zijn maken we er per meubel een plaatje en praatje van (en als je niet kunt wachten, ze staan ook al online).

circulaire bar solareis

Foto’s Foto Mireat, project Solareis Benelux BV

 

circulaire bar solareis

Bovenstaand de werktekening om bar met glazen rek te laten maken door de interieur(alles)bouwer Select Maatwerk

 

circulaire bar solareis

‘ Laten we er samen voor zorgen dat de wereld mooi en leefbaar blijft.’

 

Neem contact op, we helpen je graag verder…..

 

Plannen maken…?!

Wil jij ook graag een plan wat niet ophoudt bij de voordeur? Wij kunnen je helpen bij het implementeren ervan in je verbouw en interieur plannen voor je woning , kantoor of andersoortige ruimte met meer beleving en comfort. Duurzaamheid, flexibiliteit, goede akoestiek en gezond materiaalgebruik zijn hierbij onze standaard. Like, deel of commentaar….graag!!

Ik wil een plan:

Wonen

Werken

Je kunt ons hier volgen:

Disclaimer: wij trachten als gentlemen te handelen en te cureren, mochten er ondanks de grote zorg toch zaken niet naar wens zijn of is er een andersoortig hiaat, stellen wij het zeer op prijs om hiervan op de hoogte gesteld te worden en doen wij er alles aan het zo snel mogelijk te corrigeren. Alvast dank voor uw medewerking. Wil je (een deel van) dit blog bericht gebruiken, zorg dan altijd voor een duidelijke vermelding van txt incl. werkende link:“Door Hubert van Keulen, van Keulen Ontwerp. Ga naar www.vankeulenontwerp.nl voor het aanvragen van meer info.

Contactformulier

Bent u particulier of bedrijf